Halál esetén mit kell tenni?
Egy idös rokon rossz egészségi állapotban van, és elöfordulhat, hogy a közeljövöben meghal - persze lehet, hogy még egy évig is megél, de nem biztos.
Viszont fogalmam sincs, ilyenkor miket kell elintézni - papírok, temetés, stb - , hol és hogyan?
Kérem, segítsen, aki tud, részletesen leírva a dolgokat. Mivel nem Magyarországon élek, ezért semmit nem tudok az ottani hivatalos ügyekröl.
Elöre is köszönöm, ha ír valaki.
Köszi a válaszokat.
Én vagyok az egyetlen rokon, még ismerösei sincsenek, extrém visszahúzódva él.
Ezért még az is problémás, hogy hogyan tudom meg, ha meghalna, de ez más téma.
Az állapota meg olyan, hogy ha rosszul sikerül, akár holnap is meghalhat, de - még ah nem si túl valószínü - akár 4-5 évig is elélhet.
Ezért nem tudom, hogy a temetkezési vállakozóval érdemes lenne-e ilyen biztosítást kötni, de köszi az ötletet, errel eddig nem hallottam.
Ez eddig rendben van, habár nem igazán tartja a kapcsolatot a szomszédokkal sem.
Amit tudni akartam, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy eltemethessék, honnan lehet halotti anyakönyvi kivonatot - vagy ami kell - szerezni, stb.
De ezek szerint a továbbiakat a temetkezési vállalat rendezi.
A temetést ill. hamvasztást elintézi a temetkezési vállalat, kiküldi a rokonoknak a gyásztáviratokat, hirdetést helyez el a helyi lapban, stb. A halotti anyakönyvi lapot nekem a helyi önkormányzati hivatalban állították ki, mikor anyukám meghalt. A halált egy orvosnak kell megállapítani, és az általa adott igazolással kell menni a hivatalba.
Azonkívül a nyugdíjfolyósítót is értesíteni kell, hogy beszüntessék a nyugdíját. Ezt a megyei kormányhivatalban intéztem.
Köszi az újabb infókat, soakt segítenek.
A 2/utolsónak: sajnos nem hajlandó intézetbe menni és mivel a szellemi állapota rendben van, semmi esély sincs gondnokság alá helyeztetni, anélkül meg kell a beleegyezése.
Tulajdnonképppen mi is ezt láttuk volna biztosabb megoldásnak, de ö nagyon ellene van.
Hozzád lenne még egy kérdésem: kb mennyibe került ez a biztosítás a két év alatt? Fogalmam sincs az árakról, még csak nagysa´grendet sem tudok saccolni. (Ha nem akarod ideírni, esetleg privátban írd meg légy szíves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!