Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, hogy ne kelljen...

Mit tehetek, hogy ne kelljen kifizetnem 4 évvel ezelőtti lakásbérleti tartozást?

Figyelt kérdés

2014 tavaszán költöztem oda, a szerződésen szereplő albérleti díjtól jelentősen eltérő összeget fizettem. (Kb 16 ezer forinttal kevesebbet)

2015 tavaszán költöztem ki, olyan 2-3 elmaradásom volt akkor (rezsi nem), amiről írtam egy tartozáselismerő nyilatkozatot, a volt főbérlő fenyegetőzése miatt, de úgy emlékszem, az végül nem lett eljuttatva neki. Aztán jó sokáig nem volt munkahelyem. 2016 februárjától 2017 októberéig volt egy fix, bejelentett munkahelyem, erről a tartozásról azonban semmiféle jelzés nem érkezett, egyik címemre sem. Most lett újra munkahelyem, 700 forintos órabérben dolgozom, részmunkaidőben, és 33%-ot akarnak levonni a fizetesembol. 44800 Ft a fizetésem, körülbelül 15 ezer forintot jelentene havonta a levonás. Mit tehetek, hogy ne kelljen kifizetnem, kockáztatnom a megélhetésemet?

2019. ápr. 1. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit.

Ez a tartozás már a kamataival együtt elkísér, amíg nem rendezed. Ha nem lesz jövedelmed amiből levonhatják, akkor soha nem lehet egy autód, ingatlanos, örökséged, nyugdíjad, mert azokból végrehajtják.

Nyilván nem 44800-ból élsz, ezt senkinek ne akard beadni, legfeljebb ez a hivatalos verzió.

Igyekezz kifizetni az adósságodat, ne halmozd, mert csak te jársz rosszul!

2019. ápr. 1. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Hogyhogy csak ilyen rossz lehetőségeid vannak a munkahellyel kapcsolatban?

Ne haragudj, tudom, hogy nem a kérdés tárgyát képezi, de az adósságaidat valószínűleg meg kell, hogy fizesd, de a 15 ezer forint nem lenne nagy érvágás, ha jobb fizetésed lenne. 45 ezer forint mellesleg egy főre és bőven a létminimum alatt van. Látom, hogy sok ideig nem volt munkád, szóval valószínűleg ezt a 45-ös állást is nehéz volt megtalálni. De ha 4 órás részmunkaidővel számolok, akkor is minimálbér alatt keresel, mert a minimálbér fele megközelítőleg 50ezer forint.

2019. ápr. 1. 13:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy tartozás folyamatosan kamatozik, és ha nyugdíjas korodik nem lesz törvényes bevételed, akkor a nyugdíjból fogják vonni kamatostól...
2019. ápr. 1. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

A tartózást ki kell fizetned. Esetleg olyan lehetőséged van, hogyha tudos bizonyítani, hogy a lakóhelyen ahol voltál nem volt élhető körülmény és ezért mentél el. Az alap dolgokat a tulajdonosonak kell megjavitattatnia. Ilyen például,ha beázik a lakás vagy festés vagy áram, víz, gáz stb. Tehát, ha például a fűtés rossz volt és ezt a te pénzedből csinaltattad meg vagy cserélted ki akkor levonható a bérleti díjból, tehát a tartozásból is. Ha voltak ilyen dolgok és tudod bizonyítani egy kis ügyeskedéssel és ügyvéddel még te kaphatsz pénzt a tulajdonostól;)

De ha semmi ilyesmi nem volt. Akkor természetesen ki kell fizetned amivel tarzozol.

Amúgy miért fizettél kevesebb összeget, mint amennyi a szerződésbe volt? A tulaj nem akart többet kérni? Akkor ezzel is lehet védekezni. Amúgy hogy bizonyítja, hogy te kevessebet fizettél? Csak odaadtad készpénzbe a bérleti díjat vagy papirt is aláírtál minden hónapban? Vagy átutalással intézted? Akkor ázok a tranzakciók eltűnnek, törlődnek egy idő után. Tehát, ha a tulaj nem nyomtatta ki őket nem tudja bizonyítani. Én azért kérnék tőle bizonyítékokat arról, hogy nem volt kifizetve. De ha mindent tud bizonyítani akkor nincs mit tenned.

2019. ápr. 1. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

"Egy tartozás folyamatosan kamatozik, és ha nyugdíjas korodik nem lesz törvényes bevételed, akkor a nyugdíjból fogják vonni kamatostól..."

Ha szerencséje van nem lesz nyugdíja

2019. ápr. 1. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Ezt halljuk 30 éve és akiktől 30 éve hallottuk már mind nyugdíjas.

2019. ápr. 1. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!