Milyen büntetőjoggal kapcsolatos állások vannak?
Jelenleg elsőéves joghallgató vagyok, de már van egy nemzetközi tanulmányok alapdiplomám. Az első évben volt szerencsém börtönt látogatni, ráadásul többet is és a büntetőjog, illetve a büntetőeljárásjog és a büntetésvégrehajtási jog - bár még nincsen elsőévben - mégis nagyon magával ragadott, a börtönlátogatás után teljesen más állapotba kerültem és rájötttem, hogy nem egy ssc-ben akarok megrohadni, hanem valami értelmeset csinálni és egyben olyat is amit nagyon szeretek.
Ha a hagyományos büntetőjogi vonalon gondolkoznék, akkor maximum az ügyész pozíciója lehet az, ami érdekelne, a többi hidegen hagy. Szeretek tanulni, és érdekel a jog, de ha esetleg nem jön össze a summa cum laude akkor nem fogok összeesni illetve csak az ügyészségért nem fogok görcsösen rákészülni erre, de persze úgyis alakul.
Szívesen kutatnék még a hagyományos pályán kívül, viszont a gyakorlati vonal hiányozna abból. Milyen lehetőségeim lennének? Néztem közszférai állásokat az egyes börtönökben de leginkább olyan dolgok vannak, amik a börtön napi teendőivel kapcsolatosak, bérszámfejtés, állománykezelés, meg olyan emberek akik ténylegesen a fogvatartottakkal dolgoznak.
Sajnos fogalmam sincs, hogy ezen a kettő lehetőségen kívül még milyen állások lehetnek azok, amelyek szóba jöhetnek. Valami olyanra gondoltam, ami akár a fogvatartottakkal közelebbről is látja, illetve ha nem is látja de foglalkozik vele, de azért mégis valami értelmiségi munkára gondoltam.
Van esetleg valami ötletetek?
Te tényleg ennyire hülye vagy?
Van 2 diplomád és a közszférában dolgozol?
Hahó!
Egy kis félreértés van itt!
"Te tényleg ennyire hülye vagy?
Van 2 diplomád és a közszférában dolgozol?"
>>Egy diplomám van és senki sem mondta, hogy jelenleg a közszférában dolgoznék. Azt írtam csak, hogy az ügyészi pozíció tetszik, ami valóban közszférás, de pont arra vonatkozik a kérdés, hogy milyen lehetőségek vannak. Mivel a büntetőjog inkább közszférára jellemző munkákat ad, ezért valóban nagyobb az esélye annak, de szerintem biztos van valamilyen versenyszférabeli állás is, ami hasonlóval foglalkozik.
"hát látod... seggelni tud, nem gondolkozni.
>>Ez miből derült ki?
"Miért baj, ha ezt akarja? Ha olyan munkát vegezhet amit szeret akkor az lesz a legjobb munka. Ügyészségre menj. Onnan bírónak bejuthatsz, ha kijelölnek. Aztán máris sínen vagy."
>>Ahogyan írtam a kérdésemben is, a hagyományos büntetőjog vonalon csak az ügyészi pozíció érdekel, a bíró nem.
"1., 2. Abból az egyik a nemzetközi akármicsoda egy büfészak, olyan mintha nem is lenne. Jogi diplomával meg közszférában is szép pénzt lehet keresni."
>>Nekem érdekes volt az NJ is, sokat tanultam. Nem lehet mindent megítélni hasznosság alapján.
"Jaja, szép pénzt, csak az a baj, hogy ennyi ésszel nem lesz belőle se bíró, se ügyész, de egyébként se, mert csókos állások."
>>Sok ügyész ismerősöm van, egyik sem kormánypárti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!