Telekommal kapcsolatos probléma? (GDPR)
Van egy előfizetéses számom,ami októberben lett az én nevemen. Kiderült,hogy előzőleg más nevén megvolt adva kapcsolattartói számnak egy otthoni előfizetés kapcsán,így én kaptam felszólító sms-eket. Jeleztem, majd mondták, hogy ha nem akarok számot változtatni,akkor ne foglalkozzak vele.
Ma beléptem a Telekom fiókomba, ahol azt láttam, hogy hozzá van adva egy másik szám is az előfizetésekhez, néhány napja lett vásárolva egy készülék is hozzá.Telekom alkalmazásba minden adatot látok a másik számról,szerződésekről stb. Rettentő kellemetlen,mert nyilván,ha én látom,akkor a másik személy is látja az adatokat. Nekem a bankkártyám adatai is elvannak mentve a gyorsabb számlabefizetés miatt.Felhívtam őket,azt mondták nem találkoztak még ilyen esettel,de kijavítják 1-2 napon belül.
Csak szerintem súlyosabb eset ez,mint amit egy bocsánatkéréssel el lehet intézni?
még mielőtt hatalmas parázásba kezdenél, a telekom fiókodban vannak elmentve a bankkártyád adatai...amihez viszont nem igazán fér hozzá senki, rajtad kívül.
az meg a telekomnál mondhatni, teljesen normális történet évek óta, hogy ilyen "apróbb" adminisztrációs problémák vannak.
elég szégyen az is, hogy egy telekommunikációval foglalkozó cég webes felülete évek óta hol jó-hol nem, vagy hogy a telefonos alkalmazása ugyanígy többször rossz, mint jó, és van, hogy a számlákat sem engedi befizetni valamilyen technikai okok miatt...
ezen kár rágódnod...vagy persze foglalkozhatsz vele, de az idegeskedésen kívül úgysem fogsz meghatni senkit...mondhatod azt, hogy eleged van és felmondod a szerződésed. 1, van rajtad kívül többezer másik ügyfelük. 2, tudják nagyon jól, hogy a többi szolgáltató is pont ugyanennyire megbízható.
ez a valóság.
Az igaz, hogy a többi szolgáltató is hasonló "nagyvonalúsággal" kezeli a problémákat. Éppen ezért a dolog a te hozzáállásodtól függ.
A hűségidő felbontása akkor problémás, ha indok nélkül, saját elhatározásodból teszed. Ekkor jogos is. Ha azonban a normál szerződéshez képest valami alapvetően változik, akkor nincs semmi következménye. Itt erről van szó.
Ám a lényeg mégis az, hogy nem érdemes bontani, hanem a problémát kezelni. Ha egy két nap, holnapután ellenőrizheted. Ha megszűnt a gond. lezárhatod. Ha nem, kinyomtatod, beviszed a legközelebbi fiókba, jegyzőkönyvet vetetsz fel és minden következményt a nyakukba hárítasz. Ez arra kell kizárólag, ha véletlenül tényleg gond lesz és bíróságon kötsz ki. A fontos, légy udvarias, körültekintő és jól észrevehetően határozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!