Hogyha elnyalok egy LSD bélyeget és valami probléma lesz és kiderül, akkor mennyi év szabadságvesztést kaphatok?
Ha tételezzük fel 17 éves vagyok és valami gáz történik velem akkor mi lesz a következmény? A szüleimet felelősségre vonhatják érte?
És ha már betöltöttem a 18-at, akkor kaphatok érte szabadságvesztést? Ha igen, akkor mennyi időt?
2013 óra büntetendő a fogyasztás.
Nem így van persze megfogalmazva, hanem a birtoklást büntetik, de abból indulnak ki, hogy akinek a szervezetében kimutatták a szert, annak a fogyasztáshoz birtokolnia kellett.
A büntetés 2 évig terjed, de ez elkerülhető csekély mennyiségű birtoklás esetén, ha féléves elterelésen vesz részt az illető.
Ha nem vesz részt, akkor se kap nyilván 2 évet egyszeri használat miatt, hanem mondjuk fél évet felfüggesztve.
Azt nem tudom, hogy 18 év alatt mások-e a szabályok, erről nem találtam semmit a neten sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!