Ha mondjuk egy munkahely, gyár be van kamerázva, ahol van a vendégeknek, munkásoknak fenntartott parkoló és úgy megy be kocsival valaki, hogy nem kapcsolta be az övét, vagy kikapcsolta már bent, azonban felveszi a kamera, akkor az büntethető?
nana ez attól függ!
ha közúti forgalom előtt megnyitott terület, akkor ugyanúgy vonatkozik minden szabály.
ha viszont a gyárnak a jelzett magánterülete, és ki is írják h közúti forgalom elöl lezárvam, csak engedéllyel stb stb, akkor ott jogsi nélkül is vezethetsz, az se büntethető.
ezt kellene tudni ...
értem de a kulcskérdés:
1, magánterület-e? de ha be van kerítve, gondolom, igen
2, a közforgalom elkől elzárt terület-e vagy sem? és ez jelezve van-e táblával vagy sem?
mindent egybevéve azt mondanám így félismeretek alapján is, h NEM, nem büntethetnek, tök hiába veszik fel.
"Hát a főútról kell lekanyarodni, kitáblázva nincs, hogy magánterület, csak, hogy gyárterület. Egész területén a kresz szabályai érvényesek."
>>>> nos, tényleg nem tudom. az konkrétan ki van írva h a kresz szabályai érvényesek? feladom, látni kéne ... mindenesetre akinek eszlébe jut ezzel szórakozni, hogy azt lesegesse a kamerán, az se tiszta telejsen. bár sztem ilyen távból max a rendszámodat látja, azt nem h be vagy-e kötve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!