Ha ellopnák a jövedelmem, kell utána abból adóznom?
Nem történt meg, de tegyük fel, hogy a bankszámlámat valaki feltöri, vagy valamilyen csalással eltulajdonítanák róla a pénzt. De nekem azután a pénz után be kéne fizetnem x százalék adót. ...És a pénzem már nincs meg, mert ellopták. Ilyenkor mi (lenne) a teendő?
Erre mondják, hogy vis major?
Írni kéne a NAVnak egy kérvényt, hogy amíg a rendőrség kivizsgálja az esetet, adjanak haladékot? Vagy ha nem lesz meg a tettes, akkor méltányosságból elengednék?
Kérdező
Ha megkapod a fizetésedet kézbe és utána hazafelé kirabolnak, akkor szerinted nem kell utána adóznod? Vagy eladod a kocsidat és elveszted a pénzt amikor mész haza a villamossal, akkor majd nem kell befizetned az adót utána?
Szerinted mennyien "veszítenék el" véletlenül a pénzüket vagy mennyi embernek "tűnne el" a számlájáról csak úgy a jövedelme, ha ezzel meg lehetne úszni az adózást? Úgy cirka mindenkié?
Szerintem igen, ha bizonyíthatóan elrabolták/lopták tőlem a vagyonom, amiből adóznom kell, akkor addig szerintem nem kéne befizetnem, amíg vissza nem kerül hozzám, mert nem tudom befizetni önhibámon kívül.
Ha egy szegény ember nyer a lottón pl 1 milliárd forintot, akkor abból több 10 milliót kell leadózni. Ha valaki ellopja tőle a pénzt, akkor nem marad semmije, csak egy 100 milliós tartozása. Abszurd eset, de megtörténhet, gondoltam a Magyar állam képes egy ilyen helyzettel valamit kezdeni.
"Én felelek a bankszámlámért"... én felelek a gyermekemért is, de ha leütnek engem, és elrabolják őt tőlem, azért nem engem fognak felelősségre vonni.
Először is, aki dolgozik, vagy nyer a lottón, ők már az adózott, tiszta, nettó fizetésüket, nyereményüket kapják meg. Tehát leadózott jövedelmet, vagy nyereményt kapnak, ergo a kérdésed is hülyeség.
Ellenben aki mondjuk vállalkozó, nos, ott az egy másik helyzet. Kérdezd meg a NAV-tól, hogy olyankor mi van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!