Hamis bérlettel utaztam, milyen büntetésre számíthatok?
Figyelt kérdés
Hamis bérlettel utaztam a buszon,én fénymásoltam stb. Természetesen le is buktam vele nagyon bánom a dolgot .Amikor az ellenőr kérdezte ,hogy honnan van nemtudom miert de azt hazudtam ,hogy vettem egy ismerosomtol (mondtam keresztnevet és vezetéknevet is de nem biztosra ,nyilvan kitalaltam egy nevet +összeget ,hogy mennyiért vettem )A pótdíjat egyből befizettem . Gondolom tettek feljelentést is .Szerintetek ?Milyen büntetésre számíthatok ?Nagyon bánom a dolgot.Éjjel nappal erre gondolok . A rendőrségre ha beidéznek akkor beismerem a tettem ,bár az se lenne bizonyítható ,hogy nem vettem attol a kitalált személytől.Vagy esetleg ez már ,hogy hazudtam az ellenőrnek az a "hatóság félrevezetése" kategória ? Ha mindkét dologgal vádolnának akkor mire számíthatok ?Sose volt dolgom a rendőrséggel .19éves vagyok .2019. márc. 10. 23:46
1/9 anonim válasza:
Valószínűleg a pótdíj befizetésével véget ért az eljárás.
2/9 anonim válasza:
Nem értem, hogyan hihetted ilyen fénymásolt xarral majd megúszod, annyira amatör, és ezért nem lesz belőle semmi, kifizetted ott a bírságot. Annyira komoly hamisítás, és félrevezetés, mint az fogsz egy papírt és tollal ráírod húszezer forint, és ezzel mész vásárolni, hát max kinevetnek, de biztos eljárás nem lesz mert annyira gyerekes.
3/9 anonim válasza:
Remélem megtanultad a leckét.
Viszont nevet mondani hogy kitől van még nagyobb hülyeség volt, mert annak utána fognak menni. Azt kellett volna mondanod hogy utcán vetted ismeretlentől aki megállított, és nagyon jó áron adta.
4/9 A kérdező kommentje:
2x ment át rajta ellenőr tehat annyira nem gyerekes . És ha tartom magam a másik sztorihoz ?Hogy vettem ..Csak látásból ismerem a srácot és én se tudom a pontos nevét csak azt hittem .
2019. márc. 11. 06:13
5/9 anonim válasza:
Egyáltalán miért álltál szóba az ellenőrrel?
6/9 anonim válasza:
Nem elég, hogy hamisítasz, utána még hü,,,,,,leségeket is beszélsz.
Neked ajánlott szigorúan törvénytisztelőnek lenni.
Olyan kezébe kerül, aki példát akar mutatni, akkor szívás.
7/9 anonim válasza:
A közhiedellem ellentétben a bérlethamisítás büntetendő, ugyanis közokirat. 3 evet is lehet kapni érte. Te még bemártottál mást is, ez téves tanuzás, ami még rátesz [link]
8/9 A kérdező kommentje:
A bérlet nem közokirat hanem magánokirat(max 1évvel büntetendő de mivel nem volt még semmilyen dolgom a rendőrséggel így nemtudom mire számítsak). Nem hazudtam a rendőrségen ugyanis mégcsak idézést sem kaptam. Tehát aki ennyire nem ért hozza az inkább ne válaszoljon semmit. A többi választ viszont köszönöm.
2019. márc. 11. 10:30
9/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak. olvasd végig azt amit linkeltél.
2019. márc. 11. 10:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!