Milyen büntetésre számíthatok?
Figyelt kérdés
Vettem egy helyijárat bérletet egy bizonyos személytől ,én is csak látásból ismerem de ez lényegtelen . A bérlet hamis volt (alig észrevehető de én magam is rájöttem mintahogy az ellenőr is ) .Ma reggel ellenőrzés volt ,el is vették kaptam egy 10 000ftos birságot ,e mellett milyen büntetésre számíthatok ,illetve számíthatok e büntetésre ? Egy papírra írta az ellenőr az adataim amit ide is adott ,de lehet volt alatta másolópapír .És szerintem egy ilyen ügyet csak feljelentenek . Tudom hibás vagyok ,én vagyok a bűnös mert én használtam fel . De milyen büntetésre számíthatok ? 19éves vagyok ,nem csináltam semmilyen törvény kívüli dolgot eddig . A családban sem csinált senki csak apumnak volt valami kisebb ügye .De mivel nagykorú vagyok így ez már nem az ő dolguk . Nem is szeretném ,hogy megtudják bár nehéz lesz elkerülni mert egy háztartásban élünk. Az eddigi bírságot szerencsére még én magam is ki tudom fizetni de szerintetek mire számíthatok?2019. márc. 4. 15:21
1/5 anonim válasza:
Mivel jóhiszeműen jártál el (nem kell feltételezned, hogy a bérlet hamis volt), téged a pótdíjon kívül nem büntetnek meg - a pótdíj viszont jogos, mert a bérlet érvénytelen volt. Azt aki eladta neked viszont lecsukhatják magánokirat hamisításért.
2/5 A kérdező kommentje:
Ennek kicsit utánanéztem és az a bűnös aki felhasználja .Hamisítani lehet azt nem büntetik csak ha felhasználják .Tehát én leszek a bűnös.
2019. márc. 4. 15:45
3/5 A kérdező kommentje:
A másik pedig az ,hogy az illetőröl se tudok túl sokat csak a keresztnevét .Kiskorunkba együtt fociztunk (10éve kb ) és ennyi .
2019. márc. 4. 15:54
4/5 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz azon kívül h 10 rugod bánja.
5/5 A kérdező kommentje:
Remelem ,hogy nem lesz .
2019. márc. 4. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!