Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem adnak a fogvatartott...

Miért nem adnak a fogvatartottaknak lehetőséget az eutanáziára?

Figyelt kérdés

Több hosszú ideje fogvatartottnál felmerül az öngyilkosság gondolata. Sokan változatos módszerekkel próbálnak véget vetni a saját életüknek a bezártság miatt. Megmondom őszíntén, én is ezt tenném.

Egyébként is túlnépesedés van és egy börtönbe került ember bizonyított, hogy a társadalom számára káros elem. Ha a kórházakban bizonyos országokban legális kérni az eutanáziát, miért nem biztosítanak erre a börtönökben lehetőséget? A statisztikák szerint a rabok több mint felében felmerül az öngyilkosság gondolata a büntetés során egy évtizedig vagy életfogytiglan bent tartani egy embert pedig szerintem értelmetlen.

A szerveikkel más emberek életét lehetne megmenteni ők pedig kíméletesen eltűnhetnének a társadalomból / világból. Természetesen opcionális volna. Nem volna kötelező aláírni. De a legtöbb úgyis aláírná.

2019. márc. 7. 19:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne büntetés ha meghal? Jézusom.

Ha te mondjuk választhatnál aközül, hogy ellopsz egy kocsit, vagy meghalsz, melyiket választanád? Gondolod nem volna elég visszatartó ereje és buliból mindenki ámokfutásba kezdene, hogy ingyen meghalhasson?

Nem értem az egészet. így is komoly túlnépesedés van és egyre csak korcsulnak el az emberek. Mi rossz lenne ebben? Humánus. Hatásos. Minden értelemben pozitív.

Akkor te vagy a szadista mert hagynád bezárva szenvedni azt a szerencsétlen ördögöt ahelyett, hogy eltűnne és se téged se senki mást nem zavarna már többé, a szerveivel meg talán jó embereket lehetne megmenteni?

2019. márc. 8. 01:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha van egy gyilkos. Aki többször is ölt. Kegyetlenségből elkövetett.

Mi a nagyobb büntetés? Ha engedjük meghalni? Vagy egész életét 4 fal között tölti le. Na ugye...

2019. márc. 8. 15:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Mindenki ugyanúgy fél a haláltól. Talán ezek a gyilkosok a leginkább. Nem tudni.

Egyébként igen én engedném meghalni. Nem kíméletességből hanem puszta logikából. Megölik aztán levágják mint a marhát. Leszívják a vérét a szerveit meg odaadják azoknak akik rászorulnának vagy fizetnének érte.

Vagy te jobban örülnél neki ha mondjuk 5 év után kijönne a gyilkos a börtönből és a gyereked mellett sétálna az utcán????

2019. márc. 8. 16:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Ahogy már említették, barom magas lenne az esély a visszaélésre; másrészt a szervdonorság sem olyan egyszerűen megy, mint hiszed, az emberiség jelentős hányada nem alkalmas donornak.
2019. márc. 8. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!