Miért nem adnak a fogvatartottaknak lehetőséget az eutanáziára?
Több hosszú ideje fogvatartottnál felmerül az öngyilkosság gondolata. Sokan változatos módszerekkel próbálnak véget vetni a saját életüknek a bezártság miatt. Megmondom őszíntén, én is ezt tenném.
Egyébként is túlnépesedés van és egy börtönbe került ember bizonyított, hogy a társadalom számára káros elem. Ha a kórházakban bizonyos országokban legális kérni az eutanáziát, miért nem biztosítanak erre a börtönökben lehetőséget? A statisztikák szerint a rabok több mint felében felmerül az öngyilkosság gondolata a büntetés során egy évtizedig vagy életfogytiglan bent tartani egy embert pedig szerintem értelmetlen.
A szerveikkel más emberek életét lehetne megmenteni ők pedig kíméletesen eltűnhetnének a társadalomból / világból. Természetesen opcionális volna. Nem volna kötelező aláírni. De a legtöbb úgyis aláírná.
Köszönőviszonyban sincs az eutanáziával.
Így egy csomó életfogytos megmenekülne a büntetéstől...
Nem teljesen mindegy? Az a lényeg, hogy pusztuljanak. Sokan vagyunk. És a börtönből szabadult emberek gyakran szörnyeteggé, maffiózóvá válnak. Ha fiatalon kerül be akkor gyakran megerőszakolják, megverik, pokoli kínokat él át. Miért nem lehet erre lehetőséget adni? Miért lenne gyilkosság? Egyszerűen nem értem.
Azt, hogy nem lehet, azt megértem, de az, hogy élből jön két random ember aki szerint ez rossz ötlet ott már tényleg úgy érzem, hogy el van veszve ez az elszopott világ.
Mert azonnal visszaélésre adhatna okot.
Így is csomó balhé van amiatt hogy ha beviszik a rabot a tököli rabkórházba akkor érdekes módon garantáltan meg fog halni akkor is ha csak a vakbelét veszik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!