Az jogszerű, ha egy webáruházban nem adnak lehetőséget a személyes adatok törlésére?
Figyelt kérdés
Rendeltem egy webáruházból, viszont a továbbiakban nem szeretném, ha a személyes adataimat tárolnák a szervereiken, így törölni akartam magam. Erre viszont nincs lehetőség.
Tehát a webáruház az idők végezetéig tárolhatja a személyes adataim. A webáruházat a tulajdonosa elvileg bármikor eladhatja másnak, persze a felhasználók személyes adataival együtt, amihez ki tudja, ki férhet még így hozzá, és persze mire használják majd fel a későbbiekben.
Ez így 100 százalékig jogszerű?
2016. máj. 15. 10:53
1/3 kovpet válasza:
Lehet, hogy a weben nincs lehetőség, de ha írsz nekik egy emailt, amiben kéred az adataid törlését, akkor azt nem hiszem, hogy megtagadnák. Jogilag sem tagadhatják meg tudtommal, de minek is tennék?
2/3 anonim válasza:
ne viccelj pl reklám célokra nagyon is gyűjtik az adatokat.
aztán meg sokra mész vele ha visszaigazolják neked h törölték és röhögnek a markukba, meg se mozdulnak, ugyan hogy ellenőrzöd?
3/3 anonim válasza:
Emailben "zaklasd" őket, hátha törölnek. Szerintem nincs joguk tartogatni ha egyszer nem járulsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!