Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit léphetek ha a munkáltatóm,...

Mit léphetek ha a munkáltatóm, miután azonnali hatállyal felmondtam próbaidő alatt úgy tünik nem akar fizetni?

Figyelt kérdés
Januárban náluk dolgoztam,februárban kaptam is rendesen a bért.Munkaszerződésem volt,üzemorvosi vizsga,papírok stb,kártyára ment a fizu oké.Február közepén kiléptem bementem és mondtam h jöttem felmondani,az én hibám annyi hogy volt egy nap mikor jelzés nélkül nem jelentem meg a munkahelyemen ugyanis olyan hulla fáradt voltam a napi 12 óra éjszakás fizikai munkától,(40kilós zsákokkal rohangálni 12órán keresztül este)hogy bealudtam.Szóval le is tisztult a fejem utána rájöttem ez nem állapot se család se magánélet semmi,és felmondtam,írtam egy papírt,hogy azonnali hatállyal felmondok,kérem postázzák ki a kilépő papírjaim xy címre.Öt munkanapja van ilyenkor a munkáltatónak nem?Ez ma letelt,bér nincs.Bementem,hebegtek habogtak a jelenlétim még csak fennt sem volt az elszámoláson.
2019. febr. 21. 23:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%
A bért márciusban kapod majd meg, arányosan annyit amennyit dolgoztál. Más következménye nincs, hisz azért van a próbaidő, hogy ha bármelyik félnek nem tetszik, felmondhat.
2019. febr. 21. 23:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem,nem úgy van hogy próbaidő alatt,azonnali felmondásnál öt munkanapja van fizetni a munkáltatónak?
2019. febr. 22. 00:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Illetve mikor elváltunk miért mondta a főnök is hogy max 5 nap és ott a pénz a kártyámon..?
2019. febr. 22. 00:05
 4/14 A kérdező kommentje:

Kilépő papírjaim?

Jelen pillanatban egy papír van a kezemben az hogy náluk dolgozok

2019. febr. 22. 00:06
 5/14 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt történt.

munkanapon belül a munkáltató köteles a fennmaradó munkabért és a dokumentumokat kiadni.

Igen,munka törvénykönyve jogsértését követte el a munkáltató.

Telefonon vagy személyesen közöld velük hogy munkaügyi feljelentést teszel ellenük.

SEMMI fenyegetés és retorziós joga nincsen a munkáltatónak.

2019. febr. 22. 00:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
...5 azaz öt munkanapon belül...
2019. febr. 22. 00:19
 7/14 A kérdező kommentje:

Így van közben számolom csütörtökön adtam be délután,bárhogy nézem az öt nap letelt,

Ha elmondom ezt nekik ahogy ismerem őket vagy röhögnek egyet..vagy megijednek..de a pénzem még ígyse úgyse lesz meg egy ideig

2019. febr. 22. 00:36
 8/14 anonim ***** válasza:
10%

Alaptrörvényben biztosított alkotmányos jogodban korlátoznak

"Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához..."

Vagyis...A volt munkáltatód akadályoz abban hogy az új munkahelyre beadd a szükséges dokumentumokat!

Megsérti még a Munkabérhez való jogodat is.

"A munkavállalót a munkaszerződés alapján a munkáltatótól személyi alapbérnek megfelelő munkabér illeti meg."

NE engedj nekik mert az így kieső keresetedet (nem tudsz megélni és másik munkahelyre belépni) nem tudod pótolni.

Mivel felmondtál (ez próbaidő alatt indoklás és kötelezettségek nélkül lehetséges) és a felmondásodat tudomásul vették (azt jelenti hogy ÍRÁSBAN nem támasztottak kifogást) KÖTELEZŐ a munkavállaló jogát figyelembe venni retorzió és késedelem nélkül.

2019. febr. 22. 00:53
 9/14 anonim ***** válasza:
szerintem nem kommunikálj vele, egyből jelentsd fel, hogy lássa, kivel van dolga
2019. febr. 22. 02:29
 10/14 anonim ***** válasza:
21%
De gaz vagy. Mintha nem lenne rzer meg ezer dolga egy munkaltatonak. Par nap csuszasba nem fogsz ehen halni. Ha meg igrn, akkor talan nem kellett volna felmondani.
2019. febr. 22. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!