Testvéremmel tulajdonosok vagyunk 1 háznak 50-50%. Hagyatéki tárgyaláson lemondhatok az ő javára? Vagy inkább előtte menjünk ügyvédhez és ott ajándékozás címszón írassam rá?
Szüleink elhunytak. A ház a testvérek tulajdona. Nekem nem kell a részem
Pénzt szeretnék spórolni azon, hogy ne kelljen külön ügyvédhez menni , abban az esetben ha a hagyatéki tárgyaláson lemondhatok a részemről. Ez így lehetséges, vagy inkább menjünk előtte ügyvédhez?
A futamidő fix, nem lehet előbb törleszteni a ház eladásával? Mert ha bank hozzájárul, akkor a házat eladjátok, és a testvéred ebből tudja törleszteni a hitelét, neked meg lesz némi pénzed.
Biztos drágább így törleszteni, de ha ott áll a ház üresen még legalább 10 évig, akkor úgy tönkremegy, hogy felét se éri majd.
Vagy: nem lehet kiadni, nem olyan környék? Akkor a bérlő nyírná a füvet, sőt némi bérletidíj-csökkentés fejében karbantartási munkákat is csinálhatna.
A probléma az, hogy nagyon rossz állapotban van a ház. A jelzálog 8,5 millió, ennyit nem ér a telek. Telken 2 ház....Az egyikről már le is szerelték a gáz órát mert nincs fizetve....A telek nincs szennyvízileg becsatornázva, évente talajterhelési díjat kell fizetni.
Persze felvetőtött a gondolat, hogy kiadjuk bérbe...de a ház lakhatatlan állapotban van. Nekem nincs pénzem a felújításra, minimálbérből, egyedülállóként még kölcsönt sem kapok. És az igazság az, hogy nem is akarok. Az albérlőkkel is nekem kellenne foglalkozni...
Amikor jelzálog került a házra jobb állapotban volt. 20 millió... Most szinte telekárban lehet eladni. De az is veszít az értékéből mert a 2 ház ott van rajta amit el kell takarítani vagy felújítani. Mindez pénz, sok pénz.
Ma készhez kaptam egy levelet, hagyatéki leltár miatt kell megjelennem 1 hét múlva. Kértem tesómat, hogy jöjjön velem, mert ugye ő is érintett. De lepattintott azzal, hogy a levélben az áll, hogy elég egyikőnknek megjelenije....tehát nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!