Testvéremmel tulajdonosok vagyunk 1 háznak 50-50%. Hagyatéki tárgyaláson lemondhatok az ő javára? Vagy inkább előtte menjünk ügyvédhez és ott ajándékozás címszón írassam rá?
Szüleink elhunytak. A ház a testvérek tulajdona. Nekem nem kell a részem
Pénzt szeretnék spórolni azon, hogy ne kelljen külön ügyvédhez menni , abban az esetben ha a hagyatéki tárgyaláson lemondhatok a részemről. Ez így lehetséges, vagy inkább menjünk előtte ügyvédhez?
Nem túl értelmes, amit írsz.
Most akkor tulajdonosok vagytok? Vagy csak tulajdonosok lesztek a hagyatéki tárgyalás után?
Ha tulajdonosok vagytok, akkor nem lesz semmiféle hagyatéki tárgyalás.
Ha meg még nem vagytok tulajdonosok, akkor nem tudsz semmit elajándékozni. Ami nincs a neveden, azt nem adhatod oda senkinek.
Az se egyértelmű, hogy a szülők elhunytak, és 50-50 %-ot írsz. Egyszerre hunytak el, vagy mi? Mert ha az egyik régebben, akkor 25 % már a neveteken van, most meg a másik 25-öt várjátok.
Kedves utolsó válaszadó!
A ház már az enyém és tesómé. Édesanyám 8 éve hunyt el, akkor lettünk tesómmal örökösök. Apukám haszonélvezeti joggal élt a házban haláláig. ( 2018.12.26.) Én nem szeretném a házrészemet az 50% - ot.
Ajándékba oda adnám tesómnak. Minnél kevesebb pénzből szeretnénk ezt megcsinálni. Nem hiszem, hogy bonyolúltan fogalmaztam. De ha mégis sorry
Hú pedig így tényleg más. Ha már megtörtént a hagyatéki tárgyalás és el lett fogadva az örökség, akkor már nem lehet visszautasítani. Sőt ez már tulajdonnak számít, így marad az ajándékozás.
Ilyenkor már nincs további tárgyalás, hiszen az már meg volt. Így nem is lehet visszautasítani. Ez ilyenkor tulajdonként van számontartva és akként kell kezelnetek.
A probléma az, hogy tesóm a háztól 450km-re lakik. Én csak pár utcányira. Tehát ebből az következik, hogy minden az én nyakamba szakad. Nyáron fűnyírás, ősszel falevél szedés, télen hólapátolás....stb.
A ház nincs jó állapotban. Eladni jelenleg nem tudjuk mert jelzálog van rajta ami a tesómé.
Én nem akarok a házzal foglalkozni. Egyedülálló kisgyermekes családanya vagyok, kertesházban élek. Van elég bajom. 8 éve nem jártam a családi házban..más téma, hogy miért.
Napokig a közüzemi számlák átírását intéztem. Nyűg nyűghátán. A munkálltatóm már nem nézi jó szemmel a sok " lógást" 2 házat nem tudok finanszírozni minimálbérből. Még úgysem ha tesóm fizeti a családi számlák felét....
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!