Ajandekba vettek a szüleim nekem es a férjemnek egy hazat, de mivel most válunk, mivel tudnám bizonyítani, h a szüleim vettek? Ha a mi nevűnkon van akkor annak a felet kérheti? Vagy ha bizonyítjuk, h a szüleim vettek akkor ugye nem jar semmi?!
Ez nem így mükszik! Előre kellett volna gondolkodni, házassági szerződéssél! Nem a lilaköd elmúlása után sopánkodni...
Ha már házasok voltatok mikor kaptátok,közös vagyonszerzésnek minősül,függetlenül attól kinek a nevén van. Ha fele-fele neveteken van akkor meg alapból jár neki váláskor az ő tulajdoni hányada.
Ha MINDKETTŐTÖKNEK ajándékozták, akkor a fele a férjedé, nincs mese!
Egy kivétel van, ha ez 10 éven belül történt, mert ezen az időn belül az ajándék visszakövetelhető.
Keressetek egy jó ügyvédet, mert különben viszi a férjed a fél házat!
Az NEM számít kitől, miért és hogyan kaptátok, csak az, hogy kinek a nevén van és házasság előtti vagy utáni.
Jól mondja az 1es.
"Ha már házasok voltatok mikor kaptátok,közös vagyonszerzésnek minősül..."
Nem minősül!
Az egyik fél szüleitől kapott ajándék nem közös szerzemény.
Kivéve, ha konkrétan a férjnek ajándékozták a felét, de ahogy írtam is, ez visszakövetelhető.
Igen visza követelhető, de nem így...ezt a vak is látja, hogy kisemmizni akarják.
Pedig én nő vagyok,de nem tartom korretnek....persze hacsak nem olyat tetta férj...na mindegy.
Amúgy aztse írtad le, kinek hány % a tulajdonrésze van e haszonélvezeti jog rajta.
Keress egy jó ingatlanjogi ügyvédet!
Ne okoskodjatok, hanem olvassatok!
A szülőktől kapott ajándék az különvagyonnak számít, még ha azt a házasság fennállása alatt is kapták.
Kivéve, ha a házaspár együtt kapta a házat és nem csak a lányuk. De ilyen hülye szülő nincs!
Ha mégis, akkor lehet elkezdeni visszakövetelni, (amennyiben a férj vált érdemtelenné és nem a lányuk miatt válnak) természetesen ügyvéd segítségével!
És akkor mi van?
Világosan le lett írva, hogy érdemtelenség esetén visszakövetelhető 10 éven belül.
Ha meg nem a pasi volt érdemtelen, akkor meg nem tehetnek semmit, viheti a fél házat, ennyi fájdalomdíj jár neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!