Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek? Tehetek feljelentést?

Mit tegyek? Tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés

Édesapám, aki 73 éves, elesett és 2 bordája megrepedt, valamint eltört 1. Azért esett el, mert a tulajdonos előtt tükör jég és hó van.

Egyszerűen nem volt letakarítva.

Mit tehetek ez ügyben.

2019. jan. 26. 20:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem is mondom, hogy a gyógyszerköltség ebben a legnagyobb dolog, hanem azt, hogy jogosan tart igényt a megtérítésére. Amilyen gyógyszerárak vannak, és amekkora a nyugdíj, az a pár ezres is sokat számíthat. Semmibe nem kerül áfás számlát kérni, és ha már amúgy is megy a per, a sok összeghez ezt is hozzácsapni. Így is, úgy is sokáig tart egy per, ez a tétel semmivel se fogja meghosszabbítani, még a tárgyalásban se kell talán kitérni rá, kereset beadásakor beadjátok a bizonyítékokat, bekérik az alperes bizonyítékait, stb. nem tudja ezt megtámadni? akkor összeadás ellenőrzés, és meg van ítélve, jön a következő tétel, Ennyire egyszerű, szerintem megéri.

Nyilván a többi százszor több, de ez is ott van, én csak ezt mondtam.

Hogy ki mit gondol a rendőrségről. az mellékszál. El kell menni, feljelentést kell tenni. Nem mondom, hogy le fogják sittelni, mert nem fogják, de már az is elég, ha kétszer bevidézik kihallgatásra, és emiatt egyszerre kell fosnia és lesz székrekedése lesz a gyomoridegtől..

Másfelől lehet, hogy ennek annyi pénze van, hogy pont leszarja azt amit a bíró megítél, mert zsebből is kifizeti.

Viszont ha pl. felfüggesztetten van, akkor megy a sittre,

2019. jan. 26. 21:54
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást. Edesapámon ez sajnos nem segít. Most kórházban van, levegőt is alig kap, nagyonon nagy fájdalmai vannak.

Az hely biztos, hogy igazolt mert a mentős felírta hol, es hogyan volt a baleset.

Hétfőn látlelettel elmegyek a jegyzőhöz, vagy a rendőrségre. Nem a pénz érdekel, csak nagyon megviselt lelkileg, hogy így kell látnom az édesapámat. Nagyon aggódok érte. Gyakran a dírás kerülget... Valamint ami még motivál, hogy más ne járjon így.

2019. jan. 26. 22:24
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Tudod mi a gusztustalan? Hogy egyből a kártérítés jut eszedbe kedves kérdező, ennyi erővel te is hibás vagy, tél van minden csúszik, miért engedted el egyedül 73 évesen? Ha valahova mennie kell kisérd el, vidd el autóval, menj el helyette vagy bármi. Te sem tettél meg maradéktalanul mindent hogy a baleset ne történjen meg, ennyi erővel te is hibás vagy! Sajnos ez már megtörtént, tanuljatok belőle, legközelebb tessék jobban vigyázni, óvatosabbnak lenni!
2019. jan. 27. 08:22
 14/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, te beteg vagy.

Én együttérzek, mert van egy mozgásképtelen öreg apám, és mindent, de mindent én csinálok helyette, 2 ember helyett élek, intézkedek, megyek mindenhova, és 30 múltam, de néha azt érzem, beleroppanok. Lelkileg és testileg tönkrementem.

A szabadságom nem nyaralásra megy el, hanem ügyintézésre, orvosra. Mi van, ha a kérdező dolgozott, az öregnek meg rendszeresen menni kell a háziorvoshoz pl injekcióra? A háziorvos tudod épp akkor rendel, amikor egy átlagos embernek munkaidő van! Vagy kórházba szakrendelésre ment, ahová több hónapja megvan a beutaló? Rossz az idő, mondja le, kérjen új időpontot, hátha júliusra kap is. Akkor meg épp olyan felhőszakadás lesz, hogy az öreg tüdőgyulladást kap és belehal.

Ja, hogy vigye autóval? Na most komolyan r..hadj meg! Szerinted mindenkinek van? Ennyire idióta fsz hogy lehet valaki?

A pénz tényleg másodlagos, bár tény, hogy jól jön. De én is már csak azért csinálnám végig, hogy egy ilyen köcsög megkapja a büntetését.

A felfüggesztett nekem is eszembe jutott, majdnem le is írtam. De szerintem ez nem büntetőügy, hanem polgári per, nem hiszem, hogy a kettőt összemossák és ilyesmi miatt leültetik. Nincs ilyen tapasztalatom, nem is olvastam ilyet soha.

Kérdező, ha holnap intézkedsz, írd meg, mire jutottál!

A papának pedig jobbulást!

2019. jan. 27. 13:35
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
"2 házzal arrébb lakunk és pont a kapunkban vártam." Már bocsásson meg a világ, csúszós jeges minden, a kérdező meg nem megy oda megfogni a kedves pápa kezét, csak áll és nézi hogy elesik, hát ennyi erővel ő is hibás..
2019. jan. 27. 13:44
 16/22 anonim ***** válasza:
A 47%-os csak egy troll. Ne etessétek! Sajnos nincs más életöröme, nem tud másképp figyelmet kicsikarni. Lúzer a köbön.
2019. jan. 27. 15:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Először a jegyzőhöz, aztán a rendőrségre, és emellett egy ügyvédhez. Nem a pénzért, hanem hogy érezze a törődést a kedves szomszéd. Utána a perrel akár nem is kell többet foglalkozni, miután az ügyvédet megbíztátok, mindent ő intéz, a perre se kell akár elmennetek, hiszen az ügyvéd képvisel, max egyszer.

Elhiszem, hogy fáj mindene, és a fájdalomcsillapító tapasz rohadt drága. Erről is kérhetsz számlát, és benyújthatod a bíróságon.

2019. jan. 27. 15:09
 18/22 anonim ***** válasza:
2019. jan. 27. 21:29
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. A 47%-os ugatása meg nem nagyon hat meg. Nemhiába van 47%-a. Lesz az kevesebb is.
2019. jan. 27. 23:50
 20/22 A kérdező kommentje:

Az édesapám felépült azóta, az illetőt elmarasztalta a bíróság, gondatlanságból eredő, 8 napon túli sérülés miatt. Én csak a gyógyszerek árát kértem és kaptam meg, de neki jobban fájt a perköltséggel és ha jól emlékszem rendbírsággal együtt.

73 éves, de még úgy megy, ügyet intéz, mint én. Nem is engedné, hogy kísérgessem valahova is.

Köszönöm mindenkinek aki segítő szándékkal írt.

2019. ápr. 1. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!