Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eldönthetem és figyelembe...

Eldönthetem és figyelembe vesznek?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok az apámmal élek. Szeretnék a nagyanyámmal élni. Ha bemegyek a gyámhivatalba és ezt ott elmondom, leírom akkor engedélyezni fogják?
2019. jan. 26. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy.

A gyámhivatal nem dönthet arról, hoyg hol élhetsz, ez nem az hatáskörük.

Amíg nem vagy nagykorú, addig nem döntheted el, hogy hol akarsz élni, ez a szülök döntésköre. Ha van birósági harátozat arról, hogy melyik szülönél vagy elhelyezve, akkor az érvényes. Ezt csak úgy lehet megváltoztatni, ha a bíróságra adják be a kérelmet, viszont meg kell indokolni és csak igen ritka esetben kerülhet a gyerek nagyszülöhöz.

Viszont ha az a szülö, akinél élsz, beleegyezik, akkor minden további nélkül odaköltözhetsz a nagyszülöhöz, illetve ha betöltötted a 18. évedet, attól kezdve te döntheted el, nem kell hozzá semmiféle engedély.

2019. jan. 26. 16:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Apukáddal beszéltél már erről?

Egyébként igen, figyelembe veszik. Ha a nagymamád képes gondoskodni rólad (anyagilag, fizikailag rendben van) nincs akadálya.

2019. jan. 26. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem.
2019. jan. 26. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!