Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnád a biciklis jogsi...

Támogatnád a biciklis jogsi bevezetését?

Figyelt kérdés

Én igen, mert öregemberek részegen bicikliznek az úton, egy csomóan annyira nem ismerik a KRESZ szabályait, hogy pl. srévizavén átvágnak az úttesten biciklin tekerve, akkor olyat is láttam, hogy egyirányú bekötőútra (nemnem, az nem egyirányú utcának számít ahol szabad menniük szembe) ellenkező irányból befordultak balra nagyívben két kocsi között, meg ilyen apróságok.

És a legszarabb az, hogyha elütsz egy ilyen "anarchista" holtkórost te kerülsz börtönbe, mert a fene nagy tolerancia miatt te vagy a hibás, amiért a baleset áldozata életveszélyes helyzetbe sodorta magát.

2010. jún. 30. 11:00
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
Szerintem nem hülyeség, de sokkal jobb lenne ha már általános iskolába lenne ilyen tantárgy!! addig úgyse biciklizik egyedül az a gyerek. Utána meg ott az isi... nem hiszem el hogy nem férne bele... ennyi... és akkor ha ezt így megtanulták, akkor jöhet majd valamikor a jogosítvány... én nem gondoltam hogy pénzbe kerüljön...csak mondjuk a büntetések... de vágülis kinézek mindent az államból :)
2010. jún. 30. 11:23
 12/31 anonim ***** válasza:
Ebben a formában nem. Viszont általános iskolai tananyaggá tenném. Renitens gyalogost és biciklist legalább annyiszor látok, mint autóst. A bicikliseknél az a legrosszabb, hogy ők nem tudják, hogy hibáznak, vagy hibázni fognak, az autósnak kell látni és gondolkodnia helyettük, kiszámítani, hogy vajon mit is akarnak majd.
2010. jún. 30. 11:25
 13/31 anonim ***** válasza:

"mert öregemberek részegen bicikliznek az úton"

Mert szeritned ez a jogosítványon múlik? Valaki azért vezet részegen autót, mert nicns jogosítványa?

"egy csomóan annyira nem ismerik a KRESZ szabályait, hogy pl. srévizavén átvágnak az úttesten biciklin tekerve, akkor olyat is láttam, hogy egyirányú bekötőútra (nemnem, az nem egyirányú utcának számít ahol szabad menniük szembe) ellenkező irányból befordultak balra nagyívben két kocsi között, meg ilyen apróságok"

- Most Te komolyan azt hiszed, hogy mindez azért van, mert nem ismerik a szabályokat, és nem azért, mert nem érdekli őket? Mert ha a Te logikádat követném, akkor az ehhez hasonló esetek alapján azt kellene mondanom, hogy az autósok legalább fele jogosítvány nélkül vezet.

2010. jún. 30. 11:26
 14/31 anonim ***** válasza:
A jogsi szerintem is kicsit tulzas, de valamit ki lehetne ra talalni( en is a minap gondolkoztam rajta, mikor a jardan majdnem lenyomott egy bringas:)), mert nagyon osszevisszasag van a bringaval. Oreg bacsik meg oke, mert elmeletileg kozuluk tobben kell ismerjek a Kreszt, de latok nap mint nap gyermekeket, akik mennek mint a veszett, de nagyvarosban szerintem ez nagyon veszelyes( hozzateszem biciklisav is nagyon-nagyon keves van).
2010. jún. 30. 11:27
 15/31 anonim ***** válasza:

ha lenne bicikliút ahogy illene, akkor ez a jogis baromság se kellene, mivel akkor mehet a bringás ahogy akar ott. hiába tartod be a kreszt autók között, életveszélyes.

a kresz szerint a bringa olyan jármű akkor mint az autó, tehát mehetnék sőt mennem kell az út közepén és nem pedig az, hogy a sok idióta autós leszorít.

ez is a legidiótább dolog, hogy járdán ne bringázzunk.

2010. jún. 30. 11:28
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Közút forgalomban résztvevők, igenis ismerjék a szabályokat, KRESZ táblákat. Bár amelyik ismeri se tartja be.:( Kedvencem az autópályán forgalommal szemben a leállósávban bicikliző kétgyerekes család, na az ilyen hülyék a biciklis jogsi mellet se tartanék be a szabályokat.
2010. jún. 30. 11:28
 17/31 A kérdező kommentje:

" "mert öregemberek részegen bicikliznek az úton"

Mert szeritned ez a jogosítványon múlik? Valaki azért vezet részegen autót, mert nicns jogosítványa?

"egy csomóan annyira nem ismerik a KRESZ szabályait, hogy pl. srévizavén átvágnak az úttesten biciklin tekerve, akkor olyat is láttam, hogy egyirányú bekötőútra (nemnem, az nem egyirányú utcának számít ahol szabad menniük szembe) ellenkező irányból befordultak balra nagyívben két kocsi között, meg ilyen apróságok"

- Most Te komolyan azt hiszed, hogy mindez azért van, mert nem ismerik a szabályokat, és nem azért, mert nem érdekli őket? Mert ha a Te logikádat követném, akkor az ehhez hasonló esetek alapján azt kellene mondanom, hogy az autósok legalább fele jogosítvány nélkül vezet."

Igen a jogosítványon múlik. Mertha ugyanúgy jogsi kéne rá, mint a kocsira és ugyanúgy megbűntetnék a szabálytalanul közlekedőket akkor több visszatartó erő lenne az ilyen viselkedés ellen.

2010. jún. 30. 11:35
 18/31 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, most is megbüntetnek. Ha nincs lámpád, ha részeg vagy, ha záróvonalon átlépsz, kacsázol, kemény tízezrekre büntetnek biciklin is. Sőt gyalog is. Ha átmész az úton ott ahol nincs zebra, talán 30ezer? Attól függetlenül sok embert nem hat meg.
2010. jún. 30. 11:39
 19/31 anonim ***** válasza:

Inkább általánosban vagy középiskolában/gimiben kéne egy alap kresz oktatást tartani az ilyen hülye tantárgyak helyett, mint pl: az ének.

Így tisztában lennének vele, de amúgy ez rám is igaz volt, amíg nem volt jogsim fogalmam se volt arról, hogy kellett volna közlekedni, meg melyik tábla melyik és hogy akkor ott mit kell tennem, de vészhelyzetet nem okoztam, mert tudtam normálisan közlekedni még így is!!!

Aki hülye, az autóval és biciklivel is gyorsan fog menni ezzel nem lehet mit tenni, amúgy meg tudod ki fog venni neked lámpát, meg sisakot, meg a többit...

2010. jún. 30. 12:26
 20/31 anonim ***** válasza:
Kérdező te elég naív vagy ezzel a visszatartó erő dologgal szemben :)
2010. jún. 30. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!