Iskolából elszeretnék kéretőzni de az igazgató nem engedi. Mit tehetek? Valamilyen jog véd?
Ma nem élünk jogállamban, hanem az erő dönt. Az iskolák kiszolgáltatottak, ha sokat ugrálnak, leváltják az igazgatót és odatesznek egy "kultúrharcost". Ilyen körülmények között az igazgató vagy nem mer, vagy nem akar dönteni, megértés nincs, hivatkozás nincs.
A legjobb eset, ha véletlenül megértő, és saját rizikójára elenged.
Ez kérlek itt a nagy úri Magyarország, itt a te neved kuss, ha nem vagy egy menő politikus akárkije. Mert akkor viszont te mondod az igazgatónak, hogy kuss. Ez van.
"kötelessége van e elengedni"
Nincs kötelezettsége. Neked van kötelességed a tanítási órákon részt venni. Iskolán kívüli szabadidős tevékenységre nem köteles az iskola tanóráról elengedni.
Sajnos Andizsuzsi nem értek egyet veled. Diákoknak fontos dolgokat szervezni korábban sem volt könnyű, ma katasztrófa, ha nincs tanár segítőjük.
Van olyan eset, maikor az a tízperc többet számít diáknak és iskolájának, mint a tanórán való részvétel. Különösen, ha a tanóra nem sokat ér, a diák pedig pótol. A merev hozzáállások eredményezik a későbbi fölösleges ellenállásokat. Aztán már nem deríthető ki, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. És fenntartom az első válaszomat is.
Utolsó neked mi bajod tulajdonképp? El is olvastad a kérdést végig vagy csak a nagy betűs részt sikerült.
Amúgy meg szerintem próbáld meg azzal a szaktanárral megbeszélni akivel az utolsó órád van aznap, hátha értelmesebb.
tegnap 19:52!
Nem az volt a kérdés,hogy mi az én személyes véleményem, hanem hogy van-e lehetőség hivatalos keretek között az igazgató engedélye nélkül megoldani. Nincs. Akkor sem, ha nem feltétlenül érték egyet a döntéssel, bár azt meg ennyi információból nem tudom megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!