Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem takarítom el azonnal a...

Ha nem takarítom el azonnal a havat a járdáról és elesik valaki, akkor megbüntetnek?

Figyelt kérdés

A törvény szerint mindenki köteles a háza előtti járdáról a havat eltakarítani és azt síkosságmentesíteni. Ha ezt nem teszi meg és valaki balesetet szenved, akkor az ingatlan tulajdonosát megbüntethetik.

Namármost ha én reggel hétkor elmegyek dolgozni, de nyolckor megered a hó és délben a síkos járdán Makika néni elesik és eltöri a csípőjét, akkor engem megbüntetnek, mert ahelyett, hogy hazarohantam volna havat lapátolni, dolgoztam?

2019. jan. 23. 14:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
25%

#10 ott írta le: összebeszélni szomszédokkal, felfogadni valakit, vagy amit én is írtam, előre is le lehet szórni.

Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség. Nem azon kéne agyalni hogy hogyan NEM lehet letakarítani, hanem hogy hogyan lehet letakarítani.

2019. jan. 24. 07:34
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

A szomszédok sem biztos, hogy ráérnek hétköznap napközben havat kotorni, az előre felszórt sót/egyéb síkosságmentesítő anyagot lemoshatja onnan bármi. Előre meg nehezen tudnál felfogadni bárkit is, hiszen nem tudhatod, hogy pontosan mikor fog esni a hó, és akkor mennyi.

Még mindig ott tartunk, hogy egy betarthatatlan szabályt akarunk betartatni. Valószínűleg senki nem fog megsértődni, ha csak délután kotrod el a havat, frissen esett havon, illetve lefagyott úton pedig mindenki tud jobban vigyázni. Az sokkal gázabb, ha az önkormányzatnak délelőtt 11-ig sem sikerül felszórnia az utat, pedig pont tegnap erre is láttam példát.

2019. jan. 24. 10:27
 13/13 anonim ***** válasza:
50%
Ez a bízd meg a szomszédokat meg fogadj fel útkarbantartót dolog mekkora egy humbugg már. Nem mindenkinek van segítőkész vagy hótakarításra képes nyugdíjas a szomszédságban, az egyik igaz otthon van de alkoholista, a többi meg szintén munkába jár. Na nem baj akkor fogadj fel pénzért valahonnan valami járdakarbantartót aki minimum óránként csekkolja nem e alakult ki a csúszásveszély a járdádon? Ugyanmár! Teljesen egyértelmű, hogy ennek a törvénynek esetleg egy olyan cég képes megfelelni, ahol nappali és éjjeliőr is foglalkoztatva van és így a telephely előtti járdaszakaszt tényleg folyamatosan képes figyelni és karbantartani. Aztán az is elég visszatetsző dolog lenne, hogy míg a magánszemélyekkel szemben támasztunk folyamatos takarítás megoldására vonatkozó követelményeket addig az önkormányzatoknak valamiért nem kell ilyen bombabiztos megoldást találniuk pedig ők közterületekről gondoskodnak. Ezer sebből vérzik ez az egész.
2019. jan. 24. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!