A gyerekem lopott 20 ezer ft szerintetek mi a teendő?
nagy szégyen én a lányomat nem így neveltem,a tescoba dolgozott fél évet és az utolsó napján kivett a kasszából e ft amit nekem beismert ... persze sajnálja és belegondolva hülye volt és soha többé nem tenne ilyet
most viszont az a helyzet hogy a tesco feljelentette
milyen ítélet születhet ezzel kapcsolatban
börtönbe kerülhet emiatt ??
valaki tudna ebben segiteni
Btk. 372. § Sikkasztás
372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a sikkasztást kisebb értékre vagy
b) a szabálysértési értékre elkövetett sikkasztást
ba) bűnszövetségben,
bb) közveszély színhelyén,
bc) üzletszerűen
követik el.
Lesz priusza és lesz felfüggesztett!
Miért? Mert megfelel ebből valamelyiknek?
ba) bűnszövetségben
bb) közveszély színhelyén,
bc) üzletszerűen
????
Mert a kisebb érték esetén csak ezeknél van
Most akkor mire számíthatunk
Mindenki annyi félét írt..
Köszönöm azért akik írtak
ha biztos akarsz lenni, akkor keresel egy ügyvédet, és egy konzultáció keretében egy tizesért elmondja.
ha nem, akkor izgulj előre. nekem megérne ennyi pénzt a lelki békém
Jó lett volna, 23-as, ha eljutsz a megfelelő §-ig, a 462-esig."(2) Nem bűncselekmény, hanem szabálysértés valósul meg, ha
b) a lopást, a sikkasztást, a jogtalan elsajátítást és az orgazdaságot ötvenezer forintot meg nem haladó értékre követik el."
Nyugi más is kivesz ennyit a kasszából de nem felejti visszatenni az összeget. És ez a nagy különbség.
Sajnos nem elég hó végéig a fizu és így kihúzza ki sok ember.
Fegyelmit fog kapni szerintem, fizesse vissza és ésszel csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!