Kollégiumi kiköltözés, Szabályos ez?
Most záróvizsgáztam,
január 9-én kötelező kiköltöznünk a kollégiumból,
de ki akarják fizettetni az egész hónapot.
Szabályos ez?
Szeptemberben 12-én költöztem be.
Szerintem legalábbis aggályos.
Mert előírhatják, hogy aki jan. 1-jén bent lakik, annak az egész hónapot ki kell fizetnie, de akkor milyen jogon köteleznek arra, hogy a kifizetett hónapod egyharmadának leteltekor kiköltözzél?
Nyilván számít az is, mi van leírva a kollégiumi szabályzatban, de vannak dolgok, amiket szabályosan nem lehet előírni/kikötni.
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a Hallgatói Önkormányzatoddal, vagy ha a kollégiumban van valami diák-önkormányzati szerv, akkor velük.
A világon minden szabályos amire alakot valaki egy szabályt. Ha például most azt mondjuk, hogy mától az a szabály, hogy minden ide leírt betűért százezer forintot kell fizetned, akkor ez lesz a szabályos, viszont neked rohatt sokba fog kerülni.
Hahaha...
# 4
először is nem ROHATT hanem ROHADT
másodszor pedig a jog nem egészen így működik, főleg nem ha fix szerződésed van, azt módosítani csak a szerződéses kereteken belül lehet! :)
"másodszor pedig a jog nem egészen így működik, főleg nem ha fix szerződésed van, azt módosítani csak a szerződéses kereteken belül lehet! :)"
Úgy működik, ahogyan az meg van írva. Mivel nem ismert a szerződés tartalma, ezért nem lehet semmi konkrétumot mondani.
"nem ROHATT hanem ROHADT"
régen még moderálták a "rohadt" szót, sokan akkor szoktak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!