Egy kollégiumi portán ki rakhatják e a képemet jogilag úgy, hogy tőlem nem kértek engedélyt?
Szobában ültünk mikor egy magából teljesen kifordult kis főnök elkezdett háborogni a kollégiumba lakóknak. Pont ott voltam és rá kérdezett be vagyok e írva a portan. mivel ilyenről nem
hallottam ezért azt a személyt büntettek meg a kollégiumból aki épp mellettem allt, majd meg ezen a napon kiraktak egy képet rólam amit a facebook oldalamrol szedtek le. Jogilag megtehetik ezt vagy támadható azzal ez az egész, hogy tőlem nem kértek engedélyt tehát nincs szerzői engedélyük arra hogy az kinyomtatva ott logjon. Bűncselekményt nem követtem el szóval ha tudtok ezzel kapcsolatban bármit is előre is köszönöm a választ!
személyiségi jogokat sért ha
Az új Ptk-ban:
2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]
(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!