Követelheti egy szupermarket egy kéthetes kamerafelvétel alapján, hoigy a pénztáros hibájából fizessek?
Ne haragudj, ha én válaszolok, mert pénztárban (is) dolgoztam.
(Bár szerintem is kamu a kérdés.)
Ha a pénztárosnak jelentős hiánya van, akkor még aznap pénztárzárás után elkezdik nézni a felvételt és dolgoznak rajta, akár napokig. Ilyenkor nyilván nem semmisítik meg 3 nap után.
Mivel bizonyíték volt rajta, ezért nem semmisítették meg.
A másik kérdésed meg butaság.
Rajta van a felvételen, hogy nálad 3 cucc van, az ellenörző szalagon meg 1 szerepel.
Mit nem értesz ezen?
#7, #14-nek:
Tehát rendőrségi bejelentést tettek 3 napon belül?
Mert ha nem, akkor mivel egy bolt nem hatóság hogy intézkedjen, tehát meg kellett hogy semmisítsék a felvételt!!!!!!
Saját hozzászólásodat nem olvastad el?
"...felhasználás hiányában..."
De felhasználták!
Keresték a hiány okát (ez lehetett akár a pénztáros összejátszása a Kérdezővel), dolgoztak rajta.
Ha kiderült volna, hogy a Kérdező a pénztáros unokaöccse, akkor megtették volna a feljelentést.
Nyilván mint rendszeres vásárlót, látták ott a Kérdezőt, aki 2 hét múlva be is ment és akkor bemutatták neki a felvételt.
De ahogy már többször leíródott, a Kérdező nem lett volna köteles kifizetni, a jóérzésére apelláltak.
Az biztos, hogy nem 800 Ft. volt a hiány, hanem komoly összeg, mert piszlicsáré tételekkel nem bajlódnak ennyit.
Tehát nem hiszem, hogy a Kérdező jóhiszemű volt, de ez mit sem változtat azon, hogy nem lett volna köteles fizetni.
#16, #18-nak:
A felhasználás alatt csak hivatalos eljárás megindítása érthető, és nem lehet öncélú felhasználás! Ha nem tettek rendőrségi bejelentést, akkor 3 nap múlva TÖRÖLNI KELL!
Mi az ami ebben nem világos?
A válaszod többi részével viszont egyet értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!