Ha feljelentek valakit de nem nekem van igazam akkor terhel engem perköltség?
A rendőrség eldönti, hogy akar-e nyomozni vagy nem.
Ha akar akkor felgöngyölíti az ügyet és az ügyész beviszi a bíróságra. Ha ott nem áll meg az ügy az már az ügyész meg a rendőrség hibája nem a tied.
Ha viszont kiderül, hogy nem mondtál igazat akkor hamis vád miatt téged állítanak bíróság elé és rádverhetik az ügyben addig felmerült költségeket.
Ezért tesz mindenki ismeretlen tettes ellen feljelentést még akkor is ha a szomszédja az elkövető. Majd a tanuvallomásban utalsz rá hogy szerinted mi történhetett. Aztán a rendőr utánajár, hogy igaz-e vagy nem. Pl. "Valaki" ellopta a biciklimet. Láttam a Józsit, hogy tol egy olyan biciklit mint az enyém. Ezzel én nem vádolok meg senkit csak tényeket közlök.
"feljelentek valakit mert csinált valamit ami nem törvénybe ütköző"
Ha nem sért törvényt akkor miért akarod feljelenteni?
Ellened viszont lehetne eljárást folytatni, pl. alaptalan rágalmazásért, és fizethetsz szépen, kártérítést+perköltség.
"A rendőrség eldönti, hogy akar-e nyomozni vagy nem."
LOL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!