Mit tehetnek ha felmondási idő alatt nem maradok túlórára? Kirúgnak?
Mit tehetnek velem akkor ha felmondtam (én nekik és nem ők nekem) és nem vagyok hajlandó a felmondási idő alatt túlórázni?
Sima 8 órámat ledolgozom, aztán haza. Nem maradok 5 percet se pluszban. Mit tehetnek?
Mert kirúgni nem tudnak hiszen eleve felmondtam, de ha mégisi elküldenek azonnalival az csak nekem jó legalább akkor még a 30 napot se kell letöltenem (eleve ezt akartam volna, de nem engedték) levonni a sima munkabérből nem tudnak hiszen az a 8 órára jár azt meg letöltöm, abból nem vehetnek el.
Fegyelmit adhatnak de mivel távozom így le-44---szarom.
Más amit tehetnek?
Túlmunkára is kötelezhet, hisz a felmondási idő is munka.
-Másik:
Ha a jogviszonyod rendes felmondás vagy rendkívüli felmondás keretében szűnik meg, jogosult vagy végkielégítésre - utóbbi esetben akkor, ha te kezdeményezted.
-És még egy:
bármilyen vitád nem tetszésed van velük jogod van azonnali rendkívüli felmondásra, (egyik napról a másikra), továbbá semmi nem gátolja hogy belépj az új munkahelyedre, hisz semmilyen papír nem kell a régi munkahelyről.
Egyetlen egy munkáltató se megy a bíróságra mert nem töltöd ki a felmondási időt.
-No még egyet:
-Ha úgy látod hogy tényleg tetű a cég, akkor nyugodtan magyarázd el nekik, hogy amikor jelentkezel a munkanélküli hivatalba akkor szépen mesélsz a cégről, továbbá szívesen fogják a sok közösségi oldalakon is olvasgatni a véleményedet a cégről.
Ezeket persze csak tényleg akkor érdemes megragadni, ha valóban egy rothadék pl. nem fizető cégről beszélünk.
Amit irtál az akkor igaz ha a munkáltató mond fel. Dolgozói felmondás esetén le kell dolgozni a teljes felmondási időt ha a munkáltató nem tekint el tőle.
Egyébként ad egy irásbeli figyelmeztetést hogy nem tartottad be a munkáltató utasitását, de ezzel csak magából csinál hülyét.
A túlóra megtagadása sajnos ugyanolyan munkamegtagadásnak minősül, mint a rendes munkaidő. Viszont a túlóra nem rendelhető el csak azért, mert nincs elég ember, annak kellő oka, kell hogy legyen. Még a bíróságok sem fogadják el az olyan cégek indokait, ahol rendszeres a túlóráztatás.
A megtagadásának "büntetése" viszont elbocsájtás lehet, amire te most nagy ívben tojhatsz, hiszen úgyis felmondtál. A fegyelmit indokolniuk kell, de azt megtámadhatod, hogy eleve jogtalan volt a túlóráztatás. Ha esetleg mégis adnak, támadd is meg emiatt, mert a következő helyeden ez azért nem fog jól mutatni.
Szóval nehogy bemenj a tetveknek egy perccel sem többre!!!
"Szóval nehogy bemenj a tetveknek egy perccel sem többre!!!"
Nem is megyek. Meg is mondtam napi 8 óra egy perccel se több, de egy perccel se.
Sőt még ebédelni se megyek el, nem kérem a 20 perc szünetet még azt se vagyok hajlandó rádobni.
És még ugye az ilyen cégek sírnkak hogy munkaerőhiány és nincs emberük.
Sajnos sok cégnél pont azért van munkaerőhiány, mert így viselkednek a dolgozóval. És mivel munkaerőhiány van, túlóráztatják azokat, akik vannak, akik aztán a túlóra miatt előbb-utóbb szintén elmennek. Pedig sokszor nem csak a fizetésen múlik, hanem a hozzáálláson.
A feleségemnek sem olyan nagy a fizetése, de mégsem menne el a konkurenciához dolgozni, több bérért, mert ott olyat várnának el tőle, ami az ő erkölcsi értékrendjébe nem fér bele. Szerencsére náluk a túlóra úgy van, hogy ha szükség van rá, bedobja a főnök, hogy ki vállalja, de senkit sem köteleznek rá és akkor sincs semmi szankció, ha valaki nem akar túlórázni.
Szóval nem csak a fizetés miatt megy egyes cégeknek szarul, hanem az esetek többségében a főnök/tulaj stílusa miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!