Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnek ha felmondási...

Mit tehetnek ha felmondási idő alatt nem maradok túlórára? Kirúgnak?

Figyelt kérdés

Mit tehetnek velem akkor ha felmondtam (én nekik és nem ők nekem) és nem vagyok hajlandó a felmondási idő alatt túlórázni?

Sima 8 órámat ledolgozom, aztán haza. Nem maradok 5 percet se pluszban. Mit tehetnek?

Mert kirúgni nem tudnak hiszen eleve felmondtam, de ha mégisi elküldenek azonnalival az csak nekem jó legalább akkor még a 30 napot se kell letöltenem (eleve ezt akartam volna, de nem engedték) levonni a sima munkabérből nem tudnak hiszen az a 8 órára jár azt meg letöltöm, abból nem vehetnek el.

Fegyelmit adhatnak de mivel távozom így le-44---szarom.

Más amit tehetnek?

2018. dec. 13. 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10%

Túlmunkára is kötelezhet, hisz a felmondási idő is munka.

-Másik:

Ha a jogviszonyod rendes felmondás vagy rendkívüli felmondás keretében szűnik meg, jogosult vagy végkielégítésre - utóbbi esetben akkor, ha te kezdeményezted.

-És még egy:

bármilyen vitád nem tetszésed van velük jogod van azonnali rendkívüli felmondásra, (egyik napról a másikra), továbbá semmi nem gátolja hogy belépj az új munkahelyedre, hisz semmilyen papír nem kell a régi munkahelyről.

Egyetlen egy munkáltató se megy a bíróságra mert nem töltöd ki a felmondási időt.

-No még egyet:

-Ha úgy látod hogy tényleg tetű a cég, akkor nyugodtan magyarázd el nekik, hogy amikor jelentkezel a munkanélküli hivatalba akkor szépen mesélsz a cégről, továbbá szívesen fogják a sok közösségi oldalakon is olvasgatni a véleményedet a cégről.

Ezeket persze csak tényleg akkor érdemes megragadni, ha valóban egy rothadék pl. nem fizető cégről beszélünk.

2018. dec. 13. 10:10
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Amit irtál az akkor igaz ha a munkáltató mond fel. Dolgozói felmondás esetén le kell dolgozni a teljes felmondási időt ha a munkáltató nem tekint el tőle.

Egyébként ad egy irásbeli figyelmeztetést hogy nem tartottad be a munkáltató utasitását, de ezzel csak magából csinál hülyét.

2018. dec. 13. 12:03
 13/16 A kérdező kommentje:
Erre írtam még az elején hogy egyet tehet feygelmit ad. AZt meg adhat. Adjon 10-et.Jó lesz begyújtani.
2018. dec. 13. 17:28
 14/16 anonim ***** válasza:

A túlóra megtagadása sajnos ugyanolyan munkamegtagadásnak minősül, mint a rendes munkaidő. Viszont a túlóra nem rendelhető el csak azért, mert nincs elég ember, annak kellő oka, kell hogy legyen. Még a bíróságok sem fogadják el az olyan cégek indokait, ahol rendszeres a túlóráztatás.

A megtagadásának "büntetése" viszont elbocsájtás lehet, amire te most nagy ívben tojhatsz, hiszen úgyis felmondtál. A fegyelmit indokolniuk kell, de azt megtámadhatod, hogy eleve jogtalan volt a túlóráztatás. Ha esetleg mégis adnak, támadd is meg emiatt, mert a következő helyeden ez azért nem fog jól mutatni.

Szóval nehogy bemenj a tetveknek egy perccel sem többre!!!

2018. dec. 14. 15:11
 15/16 A kérdező kommentje:

"Szóval nehogy bemenj a tetveknek egy perccel sem többre!!!"

Nem is megyek. Meg is mondtam napi 8 óra egy perccel se több, de egy perccel se.

Sőt még ebédelni se megyek el, nem kérem a 20 perc szünetet még azt se vagyok hajlandó rádobni.

És még ugye az ilyen cégek sírnkak hogy munkaerőhiány és nincs emberük.

2018. dec. 14. 16:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Sajnos sok cégnél pont azért van munkaerőhiány, mert így viselkednek a dolgozóval. És mivel munkaerőhiány van, túlóráztatják azokat, akik vannak, akik aztán a túlóra miatt előbb-utóbb szintén elmennek. Pedig sokszor nem csak a fizetésen múlik, hanem a hozzáálláson.

A feleségemnek sem olyan nagy a fizetése, de mégsem menne el a konkurenciához dolgozni, több bérért, mert ott olyat várnának el tőle, ami az ő erkölcsi értékrendjébe nem fér bele. Szerencsére náluk a túlóra úgy van, hogy ha szükség van rá, bedobja a főnök, hogy ki vállalja, de senkit sem köteleznek rá és akkor sincs semmi szankció, ha valaki nem akar túlórázni.

Szóval nem csak a fizetés miatt megy egyes cégeknek szarul, hanem az esetek többségében a főnök/tulaj stílusa miatt.

2018. dec. 14. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!