Ha egy kis helységben vagyok és nem rádión szeretnék zenét hallgatni, hanem pl telefonról teszem az azon található zenékkel az róhat maga után következményeket?
Nem róhat, hanem vonhat... De mindegy.
A kérdésből nem igazán derül ki, hogy te most egy üzlethelyiségről beszélsz, vagy az utcán árulsz. Ha üzletben szól a zene, akkor havi kb. 8 ezret kell becsengetned az Artisjus nevű szerzői jogkezelő egyesületnek. Ha utcán hallgatod, mint a sok suttyó, ahhoz nem kell engedély, és legfeljebb akkor lehet gond, ha 1. nem a megfelelő időben hallgatod (csendháborítás) 2. kirívóan viselkedsz, másokban félelmet, megbotránkozást keltesz (garázdaság)
A kérdésben ott van, hogy kis helyiségben. (Gondolom, nem a wc-re céloz ezzel, hanem üzlethelyiségre.)
Kihangosítással az már jogdíjas, mert a vevők is hallják.
Nem hinném, hogy le lenne írva bárhol, hogy közvetlenül telefonról nincs jogdíj, hangszórót rákötve meg van. Legalábbis, én még nem találkoztam ilyen leírással.
Fülhallgatóval okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!