Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gsm (mobil), wifi, gps blokkol...

Gsm (mobil), wifi, gps blokkoló használataáról mit gondoltok, illetve milyen következményeket vonhat maga után, ha lebukok?

Figyelt kérdés
Vettem a "feketepiacon" egy ilyen eszközt, például moziban hatásos lehet, hogy a tinilánykáknak és másoknak sem szólal meg a telefonja. Egyébként tudom, hogy azért illegális, mert a segélyszámokat is blokkolja, de ez nem elfogadható indok, ugyanis minden sarkon már van telefonfülke vagy vonalas telefon (akár üzletben) de ha látom is hogy valaki rosszul van kikapcsolom. Nem hiszem amúgy, hogy lebuknék vele, mert mire bárki be tudná jelenteni már el is múlik. És ez az egész szerkezet akkora mint egy telefon zsebben simán elfér.
2015. márc. 8. 09:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Egy mozitermet kényelmesen leárnyékol, hogy azon kívűl már nem nagyon hat.
2015. márc. 8. 09:16
 2/14 anonim ***** válasza:
39%
Egészen biztos vagyok benne, hogy nem azért van szükséged rá, hogy a moziban leárnyékold az emberek telefonját...
2015. márc. 8. 09:28
 3/14 A kérdező kommentje:
Hanem miért?
2015. márc. 8. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Bűncselekmény!

Mi a francnak kell ez neked?!

2015. márc. 8. 09:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Most írtam le... De őszintén ki gondolna erre? Most beülök egy 1,5 órás filmre ugysem telozik akkor senki ha meg igen azt hiszik csak sz@r a vétel. De ha be is jelentené valaki senki nem gondolná hogy valaki a zsebéből zavarja a jelet és mondom mire bejelentenék már elmúlt és már rég ott sem vagyok. Azt hiszik csak a szolgáltatónál volt valami probléma. De ha nagyon gonosz lennék a bkv-n is használhatnám az idegesítő emberek ellen akik üvöltenek mellettem a telefonjukba, a fülemnek meg nem előnyös. Itt szintén nem buknék le mert már le is szállok mire egyáltalán felfogná hogy nincs térerő...
2015. márc. 8. 10:14
 6/14 anonim ***** válasza:
39%

Ó, bakker! Ha pedig kocsit vezetsz, akkor majd golyószorót alkalmazol a téged zavaró gyalogosok ellen?!

Nézd otthon a tv-t, dvd-t, ne járj moziba ha zavarnak az emberek!

Nem korlátozhatód más jogait a te kényed-kedved szerint!

323. § (1) Aki közérdekű üzem

működését jelentős mértékben

megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt

évig terjedő szabadságvesztéssel

büntetendő.

Dobd ki azt a ketyerét, most azonnal!

2015. márc. 8. 10:47
 7/14 A kérdező kommentje:

Bkv szabályzata:

,,Tilos rádió vagy egyéb hangot adó készülék olyan hangerőn történő hallgatása, amely a többi utast zavarja".

És a moziban sem megengedett a telefonálgatás.

Mennyen ki a moziteremből ha telefonálni akar. És te meg ne mondd meg nekem mit csináljak, mert igenis jogom van moziba menni amikor akarok. A zavaró meg csak a termen belül működik ha kimegy rendesen tud telefonálni.

2015. márc. 8. 11:23
 8/14 anonim ***** válasza:
56%

Én a törvényt mondom, erre te pedig egy cég utazási szabályozását?? Egy törvény sokkal magasabb jogszabály!

A bkv szabály alapján esetleg kizárható az utazásból, esetleg bírság. A te tetted bűncselekmény, akár börtönt is kaphatsz.

Nem én mondom mihez van jogod, hanem a törvény!

Mehetsz moziba, ha akarsz, de el kell viselned a közöséget. Ha zavar panaszt tehetsz, de nem lőheted le a telefonálókat, nem zavarhatód a hírközlést.

Ha zavarnak az emberek, antiszociális vagy, akkor keress egy pszichológust, sokat segít.

2015. márc. 8. 11:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam, hogy az emberek idegesítenek, és miért lennék antiszociális? Mert nyugodtan végig akarok ülni 1 órás filmet amiért fizettem? A bkv-s ötlet meg csak egy felvetés volt, de látom a te értelmi szintedet jócskán meghaladja.
2015. márc. 8. 11:56
 10/14 anonim ***** válasza:

"Mennyen ki a moziteremből ha telefonálni akar."

Ennyi.

2015. márc. 8. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!