A bérelt lakásba lakhelyre vagy tartózkodási helyre kell bejelentkezni ahhoz, hogy háziorvost abban a városban választhassak, és járjon a kórházban a szakellátás?
Figyelt kérdés
2018. dec. 3. 11:24
11/14 anonim válasza:
Nem, nem, tartózkodási elég, nem azon megy a beszélgetés. Ez 100%. Állandóra nem jelentenek be bérleménybe, nem is kell.
12/14 anonim válasza:
Ha ott laksz tartósan, akkor lakóhely, ha csak pár hónapra, de közben van másik lakóhelyed, akkor tartózkodási hely. Nem egészen értem, miért kellene fenntartanod egy volt lakcímedet, és egy másik helyre, ahol egyébként laksz, csak tartózkodási helyet bejelenteni. Ez teljesen független attól, hogy bérled-e a lakást, tulajdonos vagy, haszonélvező, stb.
13/14 A kérdező kommentje:
Sajnos utolsó ez csak jogilag van úgy, a gyakorlatban megtiltják a bérbeadók a bejelentkezéseket.
2018. dec. 15. 21:15
14/14 anonim válasza:
Nekem eddig még senki nem tiltotta meg, mindig normálisan bejelentkeztem oda, ahol lakom. De nem is hiszem, hogy sokáig maradnék egy olyan helyen, ahol a bérbeadóval ilyen problémák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!