Bérelt lakás esetén ha elromlik a bojler kinek kell fizetnie?
Elvben a tulajdonosnak kell a lakás berendezéseinek a működőképességeiről gondoskodnia, a rendeltetésszerű használat mellett a javításról, ha szükséges akkor a cseréről.
Kivéve, ha a szerződésben erről másként állapodtatok meg.
Ha nincs szerződés, vagy erre nem tér ki, akkor marad a személyes megbeszélés a bérbeadóval.
Megjegyzem, számomra bérbeadóként természetes, hogy én fizetem a javítást, ismétlem, rendeltetésszerű használat esetén.
1-es vagyok.
Kisebb javítás szerintem, ha kilazul a falból a dugalj, vagy a kapcsoló, esetleg meg kell valahol húzni két csavart, vagy megolajozni egy zárat.
A bojlerjavítás nem kisebb javítás.
Nem igazán értem, hogy hogy függ össze a bojler a központi fűtéssel?
Tulajdonosként az ilyen, nagyobb volumenű javításokat/cseréket nekem kell intézni.
De a szerződés az irányadó.
Véletlenek összejátszása.
A központi fűtésnek semmi köze a bojlerhez.
Még az sem lehetséges, hogy valamilyen homályos módon a víznyomással függne össze, mert a rendszer nem akkor lett feltöltve, amikor a fűtést elindították.
Villany, vagy gázbojler?
A villanynak az egész belét ki lehet cserélni 5ezerFt-ból, viszont a rossz gázbojler húzósabb és még életveszélyes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!