Van egy légpuskám. Elméletileg lehet bajom belőle?
Van egy nagyon régi légpuskám, ami lehetséges, hogy erősebb a megengedettnél, illetve se sorozatszáma nincs, se MKH kártyával nem rendelkezik. A mai napig működőképes, magánterületen nasználom hobbi célra, célbalövésre. Nem tudom igazolni mikor, és honnan lett vásárolva.
Ami a lényeg, hogy amikor vásárolva lett, akkor nem volt kötelező sorozatszámot, MKH kártyát csináltatni, illetve, nem is 7,5J volt a legnagyobb szabadon tartható légfegyver, hanem jóval több. Ilyenkor mi van? Mert amikor birtokomba került a légpuska, akkor teljesen szabályos keretek között birtokotltam. Most emiatt így szarba kerülhetek?
Természetesen soha nem lövök állatra sem vele, karban van tartva, értek hozzá, és óvatosan használom... ha ez számít valamit.
Értem, köszönöm a választ. Fogalmam sincs, hogy mennyi lehet az torkolati energiája. Még gyermekkoromban kaptam ajándékba, azóta is megvan, és időnként használom. Azért gondolom, hogy talán meghaladhatja, mert egy régebbi, fix csövű, alsókaros Kandarról (Designed Germany) van szó, ami ugy kétes eredetű, honnan származik, lehet török, kínai, lengyel, úgy tudom ezt a kommersz egyszerű fajtát sok országban gyártják. Mindenesetre a tömör fában 10-15 méterről kb fél centi mélységű lyukat üt.
Érdekességképp említem meg, sokan fikázzák ezt a modellt, de elég tartósnak tűnik, habár szereltem már szét apró darabokra karbantartás végett, és voltak érdekességek, de működésbeli probléme soha nem volt vele, és elég pontos is. Tudom, ez még nem jelenti azt, hogy bevizsgált modellről lenne szó, bár nem szívesen vinnem szervizbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!