Jogilag van lehetőség rá?
Édesanyám másodállásban vállalkozó, és nem tudja napközben elrendezni néhány olyan dolgot amit csak személyesen lehetne. Nekem van különálló munkám, és nem vagyok részese a vállalkozásának.
Egy meghatalmazással eljárhatok én is a nevében, vagy valami egyébb szerződés szükséges? Vagy mely módon lehetséges ez?
Szerződéseket csak a cég belső (törvényileg meghatározott) szabályai szerinti megbízottak írhatnak alá. Te biztosan nem. Általában a cég hivatalos képviselője egymagában is kevés.
Az egyéb adminisztratív tevékenységeket megfelelő meghatalmazással bárki intézheti. Itt a "megfelelő" azt jelenti, a tevékenység jellege meghatározhatja, mit kell tartalmaznia a meghatalmazásnak. Azt pedig kétlem, hogy amit egy"könyvelő" meg tud csinálni, te is képes vagy rá. Egyes egyszerű lépéseket igen, de akkor az nem a könyvelés lényege. "postásként" elég egy szimpla meghatalmazás, amit a "címzett" elfogad.
Mondjuk ez minimális jogi ismereteket igényel, ha édesanyád ezt nem tudja, jobb, ha nem bonyolódtok ilyesfajta helyettesítésekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!