NAV feljelentés: névvel vagy név nélkül?
Van egy nagyon szemét ismerősöm, eléggé megkeserítette az életem. Sok csontváz van a szekrényében átvitt értelemben, bosszúból feljelentettem a NAV-nál az egyik ilyen ügyével (feketén adja ki a lakását, plusz jogtalanul vette fel a CSOK-ot, nem teljesíti a feltételeket). A NAV most velem szórakozik, hogy névvel vagy név nélkül akarom-e feljelenteni. Van, aki ebben tudna segíteni, hogy érné meg?
Ha névvel jelentem fel, tuti foglalkoznak az üggyel (kötelesek), és nekem tájékoztatást is adhatnak a végén. Viszont ha mégsem találnak nála semmit, könnyen engem büntethetnek meg hamis feljelentésért (ami abszurd lenne, de ki tudja nekik hol van befolyásuk...). De pl nem tudom, az én adataimat kiadhatják-e a feljelentett félnek.
Ha név nélkül jelentem fel, lehet nem foglalkoznak az üggyel, mert nem kötelesek. Akkor felesleges volt az egész eddigi hajcihő.
Ti melyiket választanátok? Megkockáztassam, hogy lehet megtudják, hogy én voltam, ráadásul ha mégsem találnak náluk semmit, még engem büntetnek meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!