Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zaklat, de nem zsarol? Más...

Zaklat, de nem zsarol? Más járt így? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Beszéltem egy pasival és nem vagyok rá büszke, de kikönyörgött pár képet amit meg is kapott..., utána rájöttem, hogy kamu a profilja. Minden nap többször írt, hogy küldök-e még és mindig visszautasítottam. Meguntam és letiltottam, azóta rendszeresen előkerül újabb és újabb profilokkal és utalgat rá, hogy megvannak a képeim és nem küldi el senkinek, de küldjek még.

Tudok tenni valamit az online adataim módosításain kívül ? Ezen az oldalon nem olvastam sok jót az ilyen ügyekről, igaz hogy nem nagyon foglalkoznának ezzel ?

2018. okt. 26. 14:45
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Rendőrségi feljelentésen kívül más nem jut eszembe.
2018. okt. 26. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

Ezen leginkább egy etikus hacker tud segíteni legfeljebb. (gőzöm nincs hol lehet találni ilyet)

Nem fogok áldozatot hibáztatni, de remélem tanultál a helyzetből, SOHA senkinek nem küldünk intim képeket, még olyannak se, akire abban az adott helyzetben és pillanatban az életünket bíznánk.

2018. okt. 26. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezen semmilyen hacker nem tud segíteni. Vagy mire gondoltál, belép a gépére és törli a hatszáz másolatból az egyik példányt, vagy dorgáló üzenetet hagy a gépén hogy ne csináljon többet ilyet és viselkedjen szépen?

Feljelentést lehet legfeljebb tenni, mert bár szó szerint nem zsarol, mégis sakkban tart azzal hogy bármikor elterjesztheti a képeket, mert ezért emlékeztet rá.

2018. okt. 26. 15:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Feljelentheted, de ha személyesen nem, csak interneten zaklat, akkor nem fognak érdemben foglalkozni vele. Tiltsd le az emailjét és kész.
2018. okt. 26. 15:08
 5/7 anonim válasza:
40%
Rakd ki itt is a képeket. Így már nem leszel zsarolható.
2018. okt. 26. 16:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Betelefonáltam a megyei rendőr főkapitányságra:

Amíg az én vagy a hozzátartozóim testi épségét nem fenyegeti és az üzenetek nem agresszív/zsaroló hangvételűek (elmondtam nekik két sort abból amit nekem írt ő ezt kérlelőnek nevezte) addig a háborgatás(?) ténye nem megalapozott. Majd közölte hogy a social mediaban rengeteg lehetőség közül választhatok a profiljaim priváttá tételében vagy törlésében.

2018. okt. 26. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
2018. okt. 27. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!