Zaklat, de nem zsarol? Más járt így? Mit tehetnék?
Beszéltem egy pasival és nem vagyok rá büszke, de kikönyörgött pár képet amit meg is kapott..., utána rájöttem, hogy kamu a profilja. Minden nap többször írt, hogy küldök-e még és mindig visszautasítottam. Meguntam és letiltottam, azóta rendszeresen előkerül újabb és újabb profilokkal és utalgat rá, hogy megvannak a képeim és nem küldi el senkinek, de küldjek még.
Tudok tenni valamit az online adataim módosításain kívül ? Ezen az oldalon nem olvastam sok jót az ilyen ügyekről, igaz hogy nem nagyon foglalkoznának ezzel ?
Ezen leginkább egy etikus hacker tud segíteni legfeljebb. (gőzöm nincs hol lehet találni ilyet)
Nem fogok áldozatot hibáztatni, de remélem tanultál a helyzetből, SOHA senkinek nem küldünk intim képeket, még olyannak se, akire abban az adott helyzetben és pillanatban az életünket bíznánk.
Ezen semmilyen hacker nem tud segíteni. Vagy mire gondoltál, belép a gépére és törli a hatszáz másolatból az egyik példányt, vagy dorgáló üzenetet hagy a gépén hogy ne csináljon többet ilyet és viselkedjen szépen?
Feljelentést lehet legfeljebb tenni, mert bár szó szerint nem zsarol, mégis sakkban tart azzal hogy bármikor elterjesztheti a képeket, mert ezért emlékeztet rá.
Betelefonáltam a megyei rendőr főkapitányságra:
Amíg az én vagy a hozzátartozóim testi épségét nem fenyegeti és az üzenetek nem agresszív/zsaroló hangvételűek (elmondtam nekik két sort abból amit nekem írt ő ezt kérlelőnek nevezte) addig a háborgatás(?) ténye nem megalapozott. Majd közölte hogy a social mediaban rengeteg lehetőség közül választhatok a profiljaim priváttá tételében vagy törlésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!