Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma Magyarországon mi az a...

Ma Magyarországon mi az a szint, amiért már kiadják a kilövési parancsot? Meddig kell ehhez eljutni?

Figyelt kérdés

És az Alkotmányvédelmisek vagy a TEK végzi a piszkos munkát? bár ahogy én tudom, as TEK, de a fene tudja.

De a kérdés lényege h szal politikailag, közigazgatásilag milyen szintű mocsokig kell eljutni ahhoz, hogy rendszerellenség legyen vki, és egyszer csak "öngyilkos legyen"?

Olyanra gondolok h pl egy kúriai bíró bűncselekményire bizonyítékokkal rendelkezni vagy megyei rendőrkapitány bűncselekményeit kitálalni a sajtóban bizonyítékokkal? Mi az, ami már megüti a tolernacia-küszöböt, és 1 sec alatt eltesznek láb alól? kényes kérdés tudom, jöhet privátban is, érdekelne.

Németeknél, Svájcban nagy divat h gyoprsan elmebetegnek nyilvánítják 25 szakvéleményt is hamisítva, és ha jól tudom, ez nálunk is működik, de itt a szint lenne az érdekes. A rezsim mely szintjét védik meg bármi áron?

2018. okt. 24. 11:16
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

'sok szülő meg még mindig abban a felfogásban él, hogy a tanároknak mindig igazuk van,'

Na és a tanár nem tévedhet? Elvégre az is emberből van, ugyebár...

2018. okt. 24. 13:11
 32/38 anonim ***** válasza:

Akkor leírom érthetőbben: nincs semmi politikai hatása az iskolában való ,,kuss és tűrj" nevelésnek. Totál függetlenül alakult ki, rendszerváltás előtt egyáltalán nem figyelhető meg annyira, mint a mai világban.

Mi a gond: a diákoknak semmi hatalmuk nincs, a jogaikat sokszor megvédeni se tudják, nemhogy érvényesíteni. Diákönkormányzat? Ugyan, azt is mindenhol ugyanúgy a tanárok vezetik.

Ahogy írtam korábban kint Németországban például bármilyen ügyet el tudnak vinni az igazgatóságig. Itthon? Még a teremből se tudják kivinni, tanár ott helyszínen sárba tiporja, hogyha bármi ellen fel mer szólalni.

Erre még rátesz a sok szülőnél tapasztalható mentalitás, miszerint csak a tanárnak lehet igaza, a gyerek úgyis lázadó korszakban van, stb, csak túl dramatizálja, stb.

Végig mennél az utcán szerintem 10-ből 9 fiatal félórákat tudna mesélni milyen kivételezések mennek az osztályában, miket csinálnak meg velük, stb. Mikor megkérdeznéd mit tud ezellen tenni annyit tudna csak mondani, hogy legfeljebb elmenni másik iskolába, ahol talán nincs ilyen.

Emiatt alakul ki ez, elég megnézni egy külföldön tanult meg egy idehaza tanult fiatal mentalitását. Ég és föld, előbbi kimer állni a jogaiért, utóbbi azt se tudja már miként kellene.

2018. okt. 24. 13:18
 33/38 anonim ***** válasza:

robgros: nem, mert a tanár mindig kimagyarázza. Saját tapasztalat.

Középsuliban az osztályfőnököm végig panaszkodott rám. Miszerint mindenért morgok, üvöltözök vele az órán, nagyon csúnyán beszélek vele, stb. Természetesen anyámék megse hallgattak, mindig nekik hittek.

12. végén jött nekik az arculcsapás mikor kiderült, hogy nincs meg egy csomó osztálypénz, nem tud elszámolni velük és akkor világosította fel őket egy másik tanár, hogy én mindig ezért balhéztam össze vele.

2018. okt. 24. 13:20
 34/38 anonim ***** válasza:

És persze muterodéknál fel sem merült, a hiba nem épp a te készülékedben van....

2018. okt. 24. 13:45
 35/38 anonim ***** válasza:
robgros: minden ilyen esetnél fel se merül a szülőkben, hogy esetleg a gyereknek igaza lehet. Mert ugye a tanár szakember, tudja a dolgát, stb.
2018. okt. 24. 13:48
 36/38 anonim ***** válasza:
Ezt teszi a tekintélyelvűség.
2018. okt. 24. 13:58
 37/38 A kérdező kommentje:

így van, saqjnos a tekintélyelvűség itt a kulcs szinte minden kérdésben. iskolában a tanár, kórházban az orvos, bítróságon a bíró. tekintélyelvű rendszerekről beszélünk, ahol a tények, az objektív igazság teljesen mellékes, és ezt sajnos a gyerekek nagyon korán megtanulják.

Pedig gondoljatok csak bele, mennyivel hitelesebb lenne egy tanár is a diák szemében, ha bizony ő is "csak" ember lenne, és abszolút természetesként kezelné h neki is vannak hibái, hiszen miért is ne lennének, és hosszú távon garantáltan jobb kapcsolat lenne mindkét félnek. Aztán hogy miért nem megy mégse, az jó kérdés ... Én ha tanár lennék, kifejezettenj örülnék egy kötekedő diáknak pl, mert legalább látom, h gondolkodik. Most nem? Persze az más kérdés, h pont ez az egyik legsúlosabb bűn, amit ma nálunk el lehet követni ugye.

2018. okt. 24. 15:07
 38/38 anonim ***** válasza:

Az oktatásra ráférne egy alapos vérfrissítés...

Kezdetnek megtenné, ha a poroszos jellegű forma helyett mással kísérleteznénk -mert biztos recept nincs-, de jelenleg nem tudok róla, erre van-e egyáltalán szándék.

2018. okt. 24. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!