17 éves vagyok. Édesanyám nevén van az autónk, bátyám az üzembe tartó és én karamboloztam vele. Megbüntethetnek?
Tehát ma délután át akartam hajtani a 4-es sz. főúton a stop táblánál nem láttam a jobbról jövő autót és kihajtottam elé elég szépen összetört az autónk és a rendőrséget kihívtuk mi hoztuk haza az autót tehát a rendőr, tűzoltóknak nem kell fizetnünk de engem megbüntethetnek ezért pénzbírságra? saját és a másik autónak is eléggé súlyos kárja lett de kötelező biztosításunk van és minden egyéb meg van az autón be voltunk kötve is! Jah és azt monta a rendőrszabály sértésért feljelentenek!
Ezért megbüntethetnek pénzbírságra?(17-éves vagyok 2009-03-12én leszek 18)
Ha nincs Csaco az autótokon a javítás a saját költségetek lesz!
Megbüntethetnek??? 50 ezer alatt nem nagyon úszod meg!És 5 büntetőpont
És egy pár hónap jogsi nélkül.
De nem csak 18 éves kortól adnak jogsit? Az én időmben még úgy volt. A'szem...
Vezetői engedélyt általában szándékos dolgokért vonnak be (gyorshajtás, cserbenhagyás), vagy ha halálos balesetet okoz valaki.
A fent leírt eset szabálysértés. Bizonyára pénzbírság, és büntetőpont lesz belőle. Az hogy mi mennyi, majd a szabálysértési előadó dönti el. A pénzbírságra általában lehet kérni részletfizetést.
Ez inkább közlekedés a rovatba való.
Fennetbb kérdezőnek: 17 éves kortól lehet jogsija.
17éves kortol lehet valakinek B kategoriás jogsilya!
Nekem megvan már vagy 3hónapja!
Tehát a jogsit bevonhatják?
A pénzbírság az tuti?
(Nem vagyok nagykoru nincs keresetem)
És az számít ha majd a szakértők megállapítják hogy a másik résztvevője a balesetnek gyorsan ment?
mert 60as tábla volt kitéve és utépítés volt ott pont és ő nem 60al jött!(ez 100%)
most akkor mire számítsak pénzbírság? vagy még a jogsim is bánhatja?
Valami hozzáértő hozzászólot várok!
Attól , hogy a másik fél esetleges gyorshajtása mennyiben járult hozzá a balesethez, ezt szakértők megvizsgálják meg . A te esetedben ez nem valószínű, hogy enyhítő körülményként lép fel. Esetleg akkor, ha olyan gyorsan ment, hogy az útnak az a szakasza, ahonnan ő érkezett íves, és te nem láthattad őt a főútra-hajtás pillanatában.
pénzbírságra simán megbüntehthetnek, hiszen amikor jogosítványt szereztél elfogadtad a közlekedési szabályokat, ill.azt, hogy azok megszegése pénzbírságot von maga után. De ha közigazgatási szabálysértésként fogják kezelni, az üzembentartót fogják megbírságolni.
Egyébént a jogsit majdnem biztos bevonják egy időre.
A második válaszoló vagyok. Én megcsúsztam a tükörjégen 2 éve. A szembejövő és én is totálkárosok lettünk. Engem a tűzoltók vágtak ki.
50 rugót fizettem és négy hónapra vonták be a jogsimat. Személyi sérülés nem történt, csak a biztonság kedvéért vittek be minket a kórházba.
1.vegyél vissza az arcodból,ne nagyon verd magad,mert neked 3 hónapja jogsid van.jogsid lehet,de hogy vezetni nem tudsz még rendesen...az fix
2.ha felteszel egy kérdést,miért neked áll feljebb,ha válaszol valaki?szerinted neked majd hozzáértő szakember fog rögtön válaszolni?
3.biztosan elveszik a jogsid és jó pár ezerre megbüntetnek,és még pontokat is kapsz.ugye nem gondolod,hogy a két szép szemedért és azért mert te 17 vagy és nincs kereseted,majd annyit mondanak,ejnye-benje?ha nem tudsz fizetni,majd ledolgoztatják veled közmunkával.
szia
(remélem nem futok majd veled össze sehol....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!