Köteles vagyok bejelenteni a végrehajtónak, ha bankot váltok és így változik a folyószámlaszámom?
Van egy X összegü tartozás, amelynek a részletfizetési igényemet a végrehajtó is és a végrehajtást kérő is hozzájárult. A végrehajtónak kell utalni havonta a törlesztőt. Már utalom is 3 hónapja. (És még fogom is 15 hónapig).
Ha én útközben bankot váltok, és így a folyószámlaszámom is változik, akkor azt köteles vagyok bejelenteni?
Csak ezért kérdem, mert ha az új folyószámlára kiadna egy inkasszót, abból kb 6-7X nagyobb összeg tudna neki befolyni, mint amennyit én elküldök neki havonta. Tehát ha már végrehajtóval megegyeztem, akkor adhad ki inkasszót új folyószámlára?
Bizonyára felmerül bennetek a kérdés, hogy eddig miért nem adott ki inkasszót. A válasz:
De adott. Budapest banknál voltam. Aztán kerestem egy 100%-ban magán tulajdonú pénzintézetet (Gránit bank) mert arra nem adhad ki inkasszót. (Ekkor még diák voltam)
Aztán amikor elkezdtem dolgozni (rá egy év kb) akkor az új/legelső munkahelyemen nem telt el 3 hónap és küldött egy 33%-os fizetési letiltást. Mondom ez túl sok, ennyit nem tudok fizetni, így megegyeztem a végrehajtást kérővel is meg a végrehajtóval is egy x összegben, amit a végrehajtónak utalok minden hónap.
Közben rájöttem, hogy a Gránit bank nem is olyan jó bank (csak arra volt nekem jó, hogy ne inkasszózza, de az inkasszó már jelenleg nem aktuális) így át akarok menni a K&H-hoz. De mivel az nem magán bank, így arra adhatna ki új inkasszót. És abból több pénz jutna neki. Nos, köteles vagyok neki bejelenteni, hogy bankot váltok?
Tegyük fel igen, akkor adhat ki inkasszót? Mert végül is én nem bánom, ha be kell jelentenem, csak ne adjon ki új inkasszót.
(Tegyük fel adhad ki új inkasszót, függetlenül attól, hogy a bankváltást bejelentem-e vagy sem. Mert ha nem jelentem be, azt úgy is látja, hogy máshonnan jön a pénz. Vagy a végrehajtót nem is érdekli, honnan jön a pénz, csak jöjjön?)
(A bankváltást úgy "álcáznám" (de csak abban az esetben, ha adhat ki inkasszót) hogy az új folyószámlárol előbb elutalom a régire, majd onnan a végrehajtónak, így rejtve maradna a bankváltásom)
Mondjuk szerintem, ha már megegyeztem a végrehajtóval, és havi rendszerességgel utalom is, akkor akármit csinálhatok, küldhetem össze-vissza, innen-onnan, nyithatok 20 banknál is folyószámlát, csinálhatok akármit, mind addig, ameddig törlesztek rendesen.
Csak ebben nem vagyok 100%-ig biztis, csak 99,99%-ig, ezért is kérdezem meg inkább.
adhat igen.
de az a baj h hiába vannak igazából jogszabályok is, megtesz bármit, ja szabályos ha nem, aztán utána tehetsz panaszt ellene,amit majd újabb 3 évig fognak vizsgálni, és sose lesz igazad, ebben biztos lehetsz.
szal ... sztem ne válts bankot addig. ha meg mindenképpakarsz, ne jelentsd be, ha nem jut eszébe külön uutána nézni, nem jön rá így a cserére ahogy írtad.
viszont ez mi?
"magán tulajdonú pénzintézetet (Gránit bank)"
mert miért nem????
Ha van megegyezés, akkor többet nem fog többet vesződni az üggyel. Van neki anélkül is elég munkája, és a megállapodástól se térhet el önkényesen.
Amúgy nem tudom honnal jött ez, de mindegyik pénzintézetnél inkasszózhat. Amiért nem tette meg, mert belátható időn belül más forrásból is kiegyenlítésre kerülhetett a tartozást (fizetés letiltás).
Továbbá 2 percig tart kikeresni, hogy milyen pénzintézeteknél vagy bejelentve és mi van a neveden. De, ha nincs rá ok, akkor nem fog magának plusz munkát adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!