Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért csak a férfiakat hívták...

Miért csak a férfiakat hívták be katonának, a nőket miért nem?

Figyelt kérdés

2018. szept. 24. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Volt ország - sőt, van is - ahol a nők is katonáskodnak ugyanúgy. Minálunk SZVSZ azért, mert egyrészt a hátországba is kellett valaki, hogy utánpótlást termeljen (kizárásos alapon a nők), másrészt idehaza 1-2 elszigetelt esetet leszámítva sose volt hagyománya a női katonáknak.
2018. szept. 24. 19:17
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Kik, mikor és melyik országban? Ebben a formában így nem lehet választ adni a kérdésedre.
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Mikor és hol?
 4/11 A kérdező kommentje:
Úgy általánosságban nézve
2018. szept. 24. 19:20
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Mert a nők "termelik" meg az újabb ágyutöltelékeket. Mi volt régen a családpolitika? : Kettőt magunk helyett, egyet meg a hazának (akit a háborúba küldtek meghalni).
2018. szept. 24. 19:25
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Úgy "általánosságban nézve" nem igaz, hogy csak a férfiakat hívták be katonának. Izraelben nagyon régóta a nők éppen úgy bevonulnak sorkatonai szolgálatra, mint a férfiak. Sok női egység van mindenfelé a világ hadseregeiben, a II. világháborúban is besorozták már az orosz nőket. Nálunk is hadkötelezettek voltak amíg sorkatonaság volt bizonyos szakmák nő tagjai, pl. orvosok, ápolók, vegyészek. Én vegyipariba jártam és ott az elején megmondták a lányoknak is, hogy ha netán háború lenne akkor őket is éppen úgy viszik katonának mint a fiúkat, a szakmájuk miatt.

A legtöbb katona azért férfi, mert a hagyományos feladata a férfinak volt a "ház" védelme, vagyis a családé, településé, országé. Fizikai erő tekintetében is a férfiak vannak előrébb, és mivel nem menstruálnak így a szolgálatuk alatt kevésbé problémásak (biológiai értelemben, nem mentálisan, vagyis nem kell nekik a vérzést felfogó eszköz és nem esnek teherbe).

A történelemben pedig alapvető volt a világban, hogy a nőket nem tartották azonos jogú személynek a férfiakkal, a nő volt alárendeltje egy férfinak és nem fordítva. Vagyis ha fegyvert adnak valakinek a kezébe az nem az alárendelt nő, hanem a felette hatalmat gyakorló férfi. A modern hadseregekben éppen ezért kellett olyan sokáig küzdenie a nőknek, hogy békeidőben is katonák - egyenjogú katonák, tisztek lehessenek a férfiakkal.

2018. szept. 24. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Mer a nőknek a konyhába a helyük, másra nem valók.
2018. szept. 24. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:
97%
Mert a nők fizikailag nagyon gyengék. Nézz meg pl egy tenisz meccset. Ott van pl Szeles, mekkorákat nyög, milyen nehezen tud egy labdát megütni, míg egy férfi nézd meg milyen könnyen jétszik.
2018. szept. 24. 20:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert minden polkorrekt maszatolás ellenére a nők nem ugyanolyanok, mint a férfiak, és régen, amikor a katonánai szolgálatban sokkal nagyobb szerepe volt a fizikai erőnek, sokkal kisebb százalékban ütötték meg a katonának való alkalmasság szintjét
2018. szept. 24. 22:43
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Nő vagyok. Gimis koromban rendszeresen jártunk célba lőni. Én jobban céloztam, mint a fiúk, viszont nem bírtam szétnyitni a puskát. :)
2018. szept. 24. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!