Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 évtöl elvisznek katonának...

16 évtöl elvisznek katonának ha nem járok suliba? A többi lent!

Figyelt kérdés
azt hallottam hogy behoznak egy olyan törvényt áprilistól hogy elvisznek katonának ha 16 éves kortól nem járok suliba!!! :O EZ IGAZ??? :d
2012. febr. 5. 23:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hol hallottad?

Nekem néhány ismerősöm hivatásosnak jelentkezett, de még egyik sem tudott bekerülni, nem hiszem, hogy jelen helyzetben a hadsereg építése lenne a legfontosabb feladat az országban.

2012. febr. 5. 23:22
 2/16 A kérdező kommentje:

lehet szerződéses vagy lehet sorkatonaságot vissza akarják hozni ,háát nem tom!!! :D

Amugy egyik haverom mondta hogy mondta az osztályba a tanár hogy:hogy ha valaki 16 év után nem akar suliba járni az vigyázzon mert áprilistól behoznak egy ilyen törvényt vagy mit!!! :O

2012. febr. 5. 23:25
 3/16 anonim ***** válasza:
43%
18 éves korodtól nem 16.
2012. febr. 5. 23:40
 4/16 bánomisén ***** válasza:
61%
18 éves korodig tanköteles vagy, ha 16 évesen kiszállsz a suliból, akkor intézetbe visznek és ott tanítanak, nem katonának visznek. 18 évesen viszont, ha visszaállítják a sorkatonaságot, már elvihetnek katonának, ha nem tanulsz, persze.
2012. febr. 5. 23:58
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
nincs sorkatonaság és nincs is tervbe véve fogjátok már fel...
2012. febr. 6. 00:12
 6/16 logs ***** válasza:
66%

bánomisén: nem, leviszik/levitték a tankötelezettséget 15 v. 16 évre

való igaz, hogy eddig nem jelentették be, hogy visszahoznák a sorkatonaságot (bár ki tudja, gyorsan születnek a törvények az utóbbi időben), de egyfelől elkezdték összeírni a hadköteles és -képes lakosságot (ami önmagában nem baj), másfelől gondolkodtak olyasmin, hogy adott esetben (katasztrófahelyzet) bevethető legyenek a hadkötelesek (hadköteles vagy 40 éves korodig, vagy még tovább, csak eddig csak és kizárólag háború idején hívhattak be)

szerintem a tanár csak rá akart ijeszteni a tanulókra, másfelől, 16 évesen abbahagyni a sulit, ha még nincs papírod egy szakmáról, valóban nem túl jó ötlet

2012. febr. 6. 00:31
 7/16 Andizsuzsi ***** válasza:
86%

logs!

Igaz, hogy a törvény megszületett, de a tankötelezettségre vonatkozó rész 2013. január 1-jén lép életbe, következés képpen még a jövő tanévben is 18 év lesz a tankötelezettség.

2012. febr. 6. 08:49
 8/16 anonim ***** válasza:
84%

"Amugy egyik haverom mondta hogy mondta az osztályba a tanár "

Ez tipikusan az az eset, hogy én ismerek olyat, aki ismer, aki már hallott valamit, attól, aki ismer olyat.....

Baromság, nincs sorkötelezettség.

2012. febr. 6. 09:25
 9/16 bánomisén ***** válasza:
21%

00:31

Már megint levitték 16 évre?? Erről nem is hallottam. Mikor? És milyen indokkal?

2012. febr. 6. 10:01
 10/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Az új közoktatási törvény már így tartalmazza. 2013. január 1-től.
2012. febr. 6. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!