Van ehhez joga? Emiatt megbüntethetik?
Ja, csak ha anyagi gondjai vannak valakinek, akinek van egy gyereke, akkor nem úgy kéne "intézni" a dolgokat, hogy nem szólsz, hanem egyszer csak a felét utalod a megítélt összegnek, hanem ilyenkor mondjuk illene kommunikálnod a másik szülővel, hogy mi van.
Meg lehet érteni abszolút, ha valaki anyagilag nehéz helyzetbe kerül, de azt nem, hogy nem kommunikál. Legyen benne annyi, hogy legalább felemeli a telefont és elmondja a nőnek, hogy x ideig ennyit tudok utalni. Így a nő is tud pénzügyileg tervezni.
"60 ezer sok gyerektartásra, ennyiből az anyuka is éldegélhet."
Tudod, mennyibe kerül egy gyerek havonta?!?!?? NEM 60ezer Ft, hanem jóval több. Ebböl az anyuka nem "éldegélhet", mert még a gyerekre sem elég!
"Az anyának is hozzá kell járulni anyagilag is a gyerek eltartásához."
Az anya böven hozz´ajárul anyagilag is, mert egyébként a gyereknek nem lenne ruhája, kajája, iskolai cuccai, stb!
"Csak a sok elvált nő az idejére stb. hivatkozik."
A sok elvált nönek napi 24 óra a gyerek + munka, szóval tényleg minden ideje erre megy, és többek közt ezért is kapnak általában kevesebb fizetést, mert nem tudnak túlórázni - ugyanis a gyereket nem lehet egyedül hagyni, az anyjának otthon kell reggel-délután lennie!
"De ő ragaszkodott váláskor a gyerekhez. Akkor erre nem számított?"
NEM feltétlen "ragaszkodotta gyerekhez", hanem egyszerüen fel tudta fogni, hogy a gyerek "ott van", és ezért valakinek vállalnia kell a nevelését - és milve az apa "NEM ragaszkodoott a gyerekhez", hanem szépen ment a saját útjára, pedig neki uyganakkora felelösége van a gyerekkel szemben!
Vagy szerinted az anya IS jelentse ki, hogy neki nem kell a gyerek és tegye az utcára!?!?!?!
Kedves 9-es! Az én exem is az anyagi gondjaira hivatkozik, mikozben azert nem ér rá a gyerekekre, mert dolgozik....érdekes ellentét, nem? Aki napi szinten dolgozik (és ő fix nyugdijat is kap!) annak siman megvan a havi min. + 100e es nagyon keveset mondtam. Tehat 1 fore 170e Ft jut. A gyerekre ha 20-at itelnek, + Anyuka hozzarak 20-at+ csp 13e ft = 53e Ft. + Anyuka intez mindent mert apuka dolgozik bebiszitterre nem futja ugye...
Szoval vezesd mar le nekem hogy tud havi 20e Ft gyt-bol (vagy legyen kettore 60e Ft), anyuka vigan elni???
Megértenem abszolut ha az apuka olyan helyzetbe kerulne, de 20 eve lusta dolgozni es eltartatta magat, csak most hogy a pénzforras Anyukaja elhunyt, ment el vegre dolgozni.... ugy sajnalom!
Es mindennek ellenere azt mondtam a gyerekeimnek lemondok a gyt-rol es a vitarol ha ők lemondanak a külön szakkörökről, kulon nyelorakrol meg sportrol amit a válás elott is már vegezték.
Mivel ezt nem akartak, igy kenytelen vagyok kérni a gyt-t. Olyan nincs hogy se ideje se pénze ne legyen. Ja es nalunk egyáltalán nem ragaszkodott hogy ő nevelje őket...szóval más valasztásom nemigen volt
"Lecsukják? Mert azt se szeretném ha egy börtönviselt ember lenne a gyerekem apja"
Azért bele ne fulladj abba a hatalmas empátiádba.
Bár igaz, szegény gyerek gondold el milyen élete lenne, az apja börtönviselt az anyja meg egy érzéketlen barom.
Köszönöm a megértő kommenteket!
A rosszindulatú hozzászóloknak megemlíteném,hogy két gyermekről van szó. Sajnos 30.000 forintból ellátni két iskolás korú gyermeket elég nehéz. Természetesen én is egyaránt hozzájárulok a kiadásokhoz,viszont gyógypedagógus végzettséggel nem keresek több százezer forintot,amiből hármunkat és még az albérletet is fenn tudom tartani,ugyanis a férjem lakik a volt házunkban az új barátnőjével.Ezenkívűl a kisebbik gyermekünknek eü.problémái is vannak,aminek jelentős anyagi vonzata van.Nem gondolom,hogy egy érzéketlen barom lennék,amikor az édesapa nem hajlandó velünk beszélni,sem segíteni.Pedig anyagi helyzete alapján bőven megtehetné.
itt szó se volt arról, hogy menyi időt tölt a gyerekkel, ő szerette volna-e a gyerekeket
szóval szerintem az elvált anyukák ne a saját mérgüket adják már ki itt
mert a körülmény lehet olyan is, hogy márpedig az apuka is akarta a gyereket és rengeteg időt szeretne velük tülteni, csak a bíróság az anya javára döntött (esetleg van állandó lakása, több fizetés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!