Közerkölcs- és/vagy közszeméremsértés a nyilvános meztelenség? Igazságos ez?
Kisgyereknek még nincs szeméremérzete, a teste még nem kialakult, szexuálisan nem érett. Nekem négyéves a kislányom, legfeljebb átöltöztetni, megtörölni szoktuk a strandolás végén.
Aztán, hogy téged mi minden zavar, arra a társadalom nem lehet maradéktalanul felkészülve.
2.
Most te tényleg egy kisgyerek "jogait" sajnálod tőlük? Pl. van medence, ahová felnőtt be sem mehet. Vagy nem ülhetsz a hintába a játszótéren.
Én sem szeretem az öncélú meztelenkedést, de ha téged egy kisgyerek meztelensége ennyire zavar, ott valami szexuál - pszichológiai zavar lehet a háttérben.
1x már neki futott, akkor se nyert-de nem adja fel
ne menj strandra
AZ első kérdésednél nagy egyetértésben kiosztottak (ha hozzászóltam volna, én is őket erősítettem volna). Most a másodiknál is előre mondom, hasonló arányúak lesznek a válaszok.
Nos: mert egy kisgyerektől (és itt kb. óvodásokra és még kisebbekre gondolok) kevésbé várható el, hogy hosszabb ideig vissza tudják tartani a vizeletüket. Itt nem csupán az önfegyelemről van szó, hanem arról, hogy mindene kisebb: a gyomra is, a húgyhólyagja is. Ebből következően pl. az egész napos éhséget is rosszabbul tűri, de a vizeletét is rövidebb ideig tudja "gyűjteni". Kivéve, ha keveset iszik, de az meg egészségtelen.
A kérdésed annyiból jogos, hogy idősebb korban, különösen férfiaknál, akik a prosztatájukkal kínlódnak, szintén van vizelettartási nehézség. Tőlük nagy általánosságban nem tolerálja a lakosság a hasonló utcai pisiléseket.
Az más kérdés, hogy van egy olyan réteg, amelyiket tulajdonképpen csöppet sem érdekli, hogy ki, mit gondol őróla: ha pisilni akar, akkor ott teszi, ahol éppen rátör az inger.
Már bocs, de mit is engedhet meg magának többet egy gyerekes család a strandon, mint egy gyerektelen?
Ha egy gyerektelen család magával viszi az unokaöccsét vagy a szomszéd kislányt, akkor ők ugyanúgy engedhetik meztelenül a vízbe vagy szaladgálni. Ahogyan a gyerekes párok sem meztelenkedhetnek mások előtt, ugyanúgy, mint a gyermektelenek.
Nem kell, hogy tetszen egy meztelen kisgyerek. Nem baj ha zavar, fordulj el vagy menj arrébb.
De ahogy más már javasolta, jó lenne ha utánanézetnél egy megfelelő szakemberrel, mi lehet annak az oka, hogy benned ekkora indulatot kelt egy meztelen kisgyermek látványa, hogy nem tudod azt értelmes felnőtt módjára kezelni - miközben az emberek döntő többségét vagy nem zavarja, vagy tetszik a kisgyerekek látványa, mert gyerekek, vagy nem is veszi észre.
Tényleg nem ártana utána járnod, mert a probléma bizony veled van.
És hangsúlyozom, nem az a gond, hogy zavar téged a strandon a meztelen kisgyerek látványa, mert nyilván nem vagy hozzászokva. A gond az eltúlzott reakcióddal van.
Szerintem inkább nagyfokú önbizalomhiány vagy a gyermekes családok iránti féltékenységed lehet a háttérben, hogy nekik van gyerekük, neked meg nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!