Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor JOGILAG kinek kell...

Ilyenkor JOGILAG kinek kell fizetnie? (Bírság, Tartozás)

Figyelt kérdés

A sztori : Pár éve vonattal utaztam ,de rossz jegyet kaptam (a jegykiadó hölgy diákjegyet adott én meg nem néztem meg és csak a vonaton derült ki,ezt utólag már nem lehet bizonyítani ,szóval mindegy) már nem voltam diák, de még nem töltöttem be a 18-at. Szóval utána küldtek papírt ,hogy kéne fizetni a bírságot. Ez a papír a szüleimnek szólt. A bírság nem lett befizetve azóta sem. Már elmúltam 18 , viszont a kamatok meg minden hülyeség miatt az összeg igencsak megnőtt. Szóval az érdekel ,hogy jogilag nekem kell e befizetnem a tartozást vagy a szüleimnek? Úgy gondolom ,hogy mivel a szabálysértés (nemtudom mi a hivatalos megnevezése) akkor történt mikor még fiatalkorú voltam nem az én dolgom lenne fizetni. A papíron és a csekken a szüleim (nyilván csak egyikük) neve szerepel.

Gondolom sokan azt gondoljátok,hogy illene nekem befizetni ha már az én hülyeségem miatt volt,viszont nem ismeritek családi kapcsolataim (stb...) úgyhogy ,ha lehet az ilyen válaszokat hanyagoljuk. A dolog jogi oldala érdekel.

2018. júl. 26. 14:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tehat aztmondjatok ,hogy hiaba a szuleimet ertesitik levelekben es hiaba veluk allapodtak meg nekem kene fizetnem? Hm.. Tudnak egyaltalan igy eljarast inditani ellenem? Nehogy aztmondjatok,hogy nekem kene befizetnem azt a tobb tizezret amia szuleim nemfizetese miatt nott ennyire. A par ezret ami az elejen volt szo nelkul befizetnem ,de ez az osszeg nevetseges ,foleg ugy ,hogy nem tehetek rola hogy nem lett fizetve. Az meg a masik,hogy engem sose kerestek. Nemhiszem,hogy csak ugy a semmibol el tudnak inditani egy eljarast
2018. júl. 28. 12:05
 12/19 anonim ***** válasza:

Egy 18 év alattival szemben nem követelhetik, hogy fizesse meg a tartozást, pontosan azért, mert nincs jövedelme. Ezért a szüleidnek küldték a büntetést, illetve a leveleket. De mivel már nagykorú vagy és van jövedelmed, így már neked kell befizetned, mert valójában veled összefüggésben sikerült a büntetés.

Egyébként áruld már el, hogy hová utaztál aznap?

2018. júl. 28. 12:16
 13/19 anonim ***** válasza:

"Nemhiszem,hogy csak ugy a semmibol el tudnak inditani egy eljarast"

Megvannak az adataid az eredeti büntiből, nem az anyád személyije alapján írta meg a kaller anno.:-) Egyébként, mint azt már írtam, a szüleid is tájékoztathatják a behajtó céget az elérhetőségeidről. Csodálom, hogy még nem tették meg.

2018. júl. 28. 13:35
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen bunko stilusotok van. Na mindegy is. Idokozben megoldodott es erdekes modon veletlenul sem ugy ahogy ti ugattatok. Valami oknal fogva nem ertesultek arrol,hogy en mar fizettem be egy reszletet. Aztan ok is felfogtak ,hogy nem velem egyeztek meg ,hiaba van rogzitett telefonbeszelgetesuk. Abban maradtunk,hogy az alig kell tobbet befizetnem annal,amit az elejen kellett volna. Amivel mar semmi gondom,mivel az (fogjuk ra) korrekt osszeg. Annyit meg hozza tennek ,hogy a kaller elirta az adataimat. A nevemben 1 betut irt el ,es a szuletesi datumom sem volt helyes. Ettol fuggetlenul eljutottak a szuleimhez.
2018. júl. 28. 13:43
 15/19 A kérdező kommentje:
Vicces,hogy eddig mindennap jottek a hulyesegek,meg hogy nekem kell fizetni,meg le fogjak szarni stb.... Most hogy kiderult mivan mindenki kussol😅
2018. júl. 30. 18:10
 16/19 anonim ***** válasza:

Örülj magadnak. És remélhetőleg ha te magad is szülő leszel, akkor vagy kísérgeted 18 éves koráig a gyerekedet, vagy megtanítod neki, hogy kell jegyet venni a tömegközlekedési eszközön!

Csóközön! :)

2018. júl. 31. 18:56
 17/19 A kérdező kommentje:
Orulok magamnak:) Mondtam,hogy amig nem tudsz semmit a csaladi kapcsolataimrol addig ezt a temat hanyagold. Igen ,figyelmetlen voltam. Ettol fuggetlenul ti azzal (is) jottetek,hogy az aran is eszre kellett volna vennem ,pedig korabban nem utaztam vonattal + egyebkent is lett volna kedvezmenyem. Tehat ezenkivul hibat nem kovettem el.
2018. júl. 31. 19:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Anyadeknak kell mert az o nevukon van a csekk.
2018. dec. 6. 16:11
 19/19 A kérdező kommentje:
#18 - Jo regi a kerdes ,de koszi a valaszt. Enis igy vettem eszre es vegul ok fizettek ki,mivel tobbszor megkerestek oket.
2018. dec. 6. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!