Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha meztelenul jarkalok otthon...

Ha meztelenul jarkalok otthon es szemben vagy egy iskola feljelenthetnek?

Figyelt kérdés

A szitu az az, hogy szemben van velem egy vallasos iskola. Amikor otthon vagyok reggel vagy este elofordul, hogy meztelenul rohangalok a lakasban. Nekem ogy kenyelmes amigy is az en lakasom.

Van fuggony, rajta ilyen atlatszo, nem csak sotetito. Eddig azt hittem ha csak nincs felkapcsolva a villany nem latnak be, mert en sem latok at az iskolaba.

De ma a postaladamban bolt egy uzenet, hogy a gyerekek tobbszor latnak engem es emiatt feljelentenek ha nem oltozom fel...

Van okom komolyan aggodni emiatt?

2018. júl. 21. 09:46
1 2 3 4 5
 41/43 Williamspear válasza:
0%

#36: Kedves Gyermekem! Azért megy egy tételpont alatt van a jog és erkölcs, az nem azt jelenti, hogy automatikusan kezeld együtt! Én sem így értettem, s nem is így írtam, talán olvass figyelmesebben...

Másik kérdés a jogi: Ha esetlegesen mégiscsak feljelentik a Kérdezőt, akkor a bíróságon a bíró a gyermekek védelméről szóló törvényt erősebb jogelemként fogja kezelni, mint a személyes szabadságjogokat. Lehet, hogy nem épp ez az odaillő törvény, amit idéztem, de a bírói joggyakorlat azt mutatja, hogy ilyenkor a bíró (többségük nő) a feljelentő - azaz felperes - oldalára fog állni. Egyébként meg egy ügyön belül (nem zen esetre gondolok) a BTK mindig is felülírja a PTK-t... (szeretnél egy pár ominózus példát?)

#40: Köszönöm szépen, ismerem az OTÉK-ket, megjegyezném, hogy 1997. évi LXXVIII. törvényaz épített környezet alakításáról és védelméről c.-vel együtt alkalmazandó... Engem az az idióta beírás (beíró) akasztott ki, amiben azt írja az idióta, hogy bármikor, bárhova akkora ablakot rak a saját házára, amekkorát csak akar... Alapvetően nem tartozik a Kérdező témájához...

#Kérdező: Leegyszerűsítem mondandómat... Én a te pártodon állok, DE... Ebbe az iskolába vallásos gyerekeket nevelnek vallásos tanárok. Náluk más a mérce... (Sajnos az egészséges gondolkodástól néha kiszakadottak) Tartok tőle, hogy vannak olyan rosszindulatúak, fel fognak jelenteni, ha már most fenyegetőznek! Én ettől óvnálak! Mondjuk ezeket a névtelen feljelentgetőket zsigerből gyűlölöm, emberi hulladékok... Annyit javasolnék, hogy azokon az ablakokon, ahol nincs szúnyogháló + függöny, ott próbáljátok meg pótolni. Egyébként egyszerűen meggyőződhetsz, hogy mennyire látni be... Kérd meg a párodat, hogy meztelen felsőtesttel sétáljon el az ablakok előtt, te meg áll az iskola kerítéséhez és nézd meg annak, hogy mennyire tényszerű a fenyegetőző állítása.

Természetesen több napszakban érdemes ellenőrizni. Egyébként meg annyit szaladgálj meztelenül a lakásodban, amennyit csak jól esik neked/nektek! :D

2018. júl. 23. 10:49
 42/43 anonim ***** válasza:

"Ha esetlegesen mégiscsak feljelentik a Kérdezőt, akkor a bíróságon a bíró a ..."

A feljelentést vagy nyomozás követi, vagy nem, aztán vagy lesz vádemelés, vagy nem, és csak aztán kerül biróság elé.

Feljelentés szerintem is lesz, hiszen egy iskolaigazgatónak hivatalból meg kell tennie, különben megüti a bokáját, de itt miért is kellene vádat emelni a kérdező ellen? Kimegy a nyomozó bácsi, kinéz az isolaablakon és lát 20 méterre szemben egy ablakot lefüggönyözve. Simán lehet, az lesz a vége, hogy az iskola új függönyöket rak az ablakaira...

2018. júl. 23. 11:19
 43/43 anonim ***** válasza:
42-es! Ha az intézményt személyzetét zavara, miért nem ők sötétítenek saját portékájukon, hogy ne lássanak(ki) be, hogy ne kukkolhassák a szembe szomszédot? Hiszen őket zavarja, akkor használjanak ők redőnyöket, meg eleve milyen dolog kukkolgatni, ha amúgy meg zavarja a látvány, ez tök ellentmondásos. :D
2023. márc. 8. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!