Ha meztelenul jarkalok otthon es szemben vagy egy iskola feljelenthetnek?
A szitu az az, hogy szemben van velem egy vallasos iskola. Amikor otthon vagyok reggel vagy este elofordul, hogy meztelenul rohangalok a lakasban. Nekem ogy kenyelmes amigy is az en lakasom.
Van fuggony, rajta ilyen atlatszo, nem csak sotetito. Eddig azt hittem ha csak nincs felkapcsolva a villany nem latnak be, mert en sem latok at az iskolaba.
De ma a postaladamban bolt egy uzenet, hogy a gyerekek tobbszor latnak engem es emiatt feljelentenek ha nem oltozom fel...
Van okom komolyan aggodni emiatt?
Ahogy #10 nagyon jól megfogalmazta, EDDIG nem tudtad, hogy be lehet látni hozzád a függönyön át, tehát EDDIG nem csináltál olyat ami miatt bajod lehetne.
De EZUTÁN, hogy már szóltak neked róla, neked kell megoldanod, hogy az iskolából ne láthassanak meztelenül.
vagy nem rohangálsz meztelenül, amihez amúgy jogod van a saját lakásodban, vagy vegyél másik függönyt.
De jobb megoldás, ha raksz egy belülről átlátszó, kívülről viszont tükröződő fóliát az ablakaidra. Olyat szoktak felrakni ahol pl. konyhában nincs lehetőség függöny felrakására, de még sem szeretnék ha más belátna. Akkor senki nem fog belátni az ablakodon akkor sem ha nincs függönyöd. (azt hogy este mennyire lehet belátni rajta azt nem tudom, kérdezd meg)
Ismerőseimnél ilyen fólia van az ablakon, belülről csak kicsit látszik másnak az ablaküveg, de minden jól látszik az utcán, kívülről viszont mint egy tükör, még a napsütés melegétől is szigetel kicsit.
Félreértés van. A fürdőszobának természetesen lehet nagy ablaka, csak akkor van korlátozva a méret - és tényleg van ilyen - ha az ablak a szomszéd telkéhez nagyon közel van, azaz a telekhatáron vagy ahhoz nagyon közel. Legalábbis a telekhatárra soha nem lehetett nagy ablakos szobákat sem tenni, ezért rakták oda mindig a fűrdőszobákat meg hasonló helségeket, aminek azon az oldalán a háznak elég a magasan elhelyezett kis ablak. Ha már meg van az előírt Xméter (talán 3?) a kerítéstől vagy telekhatártól, akkor nyugodtan lehet nagy ablakot rakni szobára is, meg ha valaki akarja akkor fűrdőszobára is.
A lakásodban való meztelenkedés megillet téged, de csak azzal a feltétellel, ha mást ez a pőreség nem sért.
Itt az a helyzet, hogy mást sért a viselkedésed és ez ellen kell tegyél (függönnyel, viselkedés megváltoztatásával, elköltözéssel, stb.), ha nem akarsz magadnak bajt.
Tegyél fel egy redőnyt, és ereszd le, ha tudod, hogy le fogsz vetkőzni.
Úgy senki sem lát be hozzád, és te sem zavarsz másokat.
Vagy fóliáztasd be az ablaküveget.
Te kilátsz, de ők nem látnak be.
Milyen távolságra van az az iskola, és hogy lehet belátni, ha még függöny is van,( az lényegtelen, hogy átlátszó, az is takar valamennyire)
Nagyon sasszemük lehet abban az iskolában azoknak, akik feljelentéssel fenyegettek.
28
Jól van, kicsit lassan reagálták le a júniusi sokkot, és a levél megírása, megfogalmazása is időbe tellett:D
A törvény szerint már az is magánlaksértés ha benézek valakinek az ablakán!
Menjen a francba feljelentő! Ezek szerint Ő is ezt csinálta, mert tud róla, mert látta, stb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!