Hogyan kell felmondani határozatlan idejű szerződés esetén?
Természetesen ilyet nem árulnak el az iskolában így most fogalmam sincs mit hogy kell.
Nem vagyok próbaidő alatt, közel másfél éve vagyok a cégnél. Szeretném beadni a felmondásom, de nem 30 napos felmondási idővel, hanem szeretnék megegyezni a főnökkel hogy augusztus 27-én érjen véget a szerződésem (addig tart a nyári leállás, utána nem szándékozom oda visszamenni)
Próbálj meg egyezkedni a főnökkel, ha nincs még biztos állásod, ahol rögtön kezdhetsz.
Az lenne a legjobb, ha ők mondanának fel neked rendes felmondással, mert ha te mondasz fel, akkor nem biztos, hogy kapsz munkanélküli segélyt, és egyebet. Bár utána kell járni.
Az viszont biztos, hogy ha belemegy, és már nem tudom, hány évet dolgoztál ott, akkor jár végkielégítés, és ezért ritka, hogy így belemennének. Szóval lehet, hogy ha közös megegyezéssel léptek ki, akkor jár munkanélküli, csak akkor nem, ha te lépsz ki
Amennyiben nem megy bele, akkor közös megegyezéssel, és tisztázni a feltételeket, pl. igényt tart-e a felmondási idő letöltésére, vagy azonnal léphetsz.
Az időarányosan eddig kapott szabadságodat a felmondási idő alatt vedd ki!
Egyedül azt ne hagyd, hogy rendkívüli felmondással rúgjanak ki, az nagy szívatás!
Amúgy kb. így:
Felmondási nyilatkozat
Alulírott xy munkavállaló a mai napon azonnali hatállyal - amennyiben a munkáltató igényt tart rá - a próbaidő letöltésének szándékával felmondok.
kelt: hely, dátum
Munkavállaló a munkáltató vagy az őt képviselő személy (főnök).
és két példányban, az egyiket megtartod. De az talán jobb, ha lehet, hogy a főnöknek csak szólsz, és mész a HR-hez, ott veteted át, ha nincs "munkáltató", ők az igazán illetékesek.
VAGY szólsz a főnöknek, hogy ne érezze úgy, hogy megkerülöd, és mész a hr-eshez, és kéred, hogy közös megegyezéssel mondjon fel. Ekkor megkapod a felmondást, nem kell írnod neked semmit, ők megírják.
DE FIGYELMESEN OLVASD EL, HOGY MIT IRATNAK ALÁ VELED, MIELŐTT ALÁÍROD!
"Alulírott xy munkavállaló a mai napon azonnali hatállyal"
Az azonnali hatályú felmondáshoz indok is kell! Az nem megy csak úgy!
Vagy rendes felmondás a szerződésében foglalt felmondási idővel, vagy egyezkedve. Itt max. közös megegyezés lehet még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!