Társasházban a több éven át tartó ablakon keresztüli beszólogatás zaklatásnak minősül -e?
Régebben volt hifim, azzal jópárszor voltam hangosabb a kelleténél, akkor szólt is az egyik lakó h legyek halkabban, már rég le is cseréltem jó minőségű fülhallgatóra.
(érdekes módon a beszólogató erről egyáltalán nem beszélt velem, inkább vmelyik másik szomszédjával való problémáról beszélt)
A beszólogatás már akkor is volt, de nem szűnt meg az én "elcsendesedésemmel".
Most arról megy hangosan a diskurzus hogy mennyit iszok vajon, meg random trágárságok, volt h egy reggel az ablakom alá másztak ugatni.
Könnyen az lehet. Nekünk volt egy nem százas házaspár szomszédunk, s amíg külföldön voltam kamionosként, rendszeresen ugattak, csöngettek, zaklatták az asszonyt és a kislányomat.
Emberfeletti erőfeszítésbe került, hogy ne verjem szájba - egyszer az ajtajába ugyan bele.sztam, és beszakadt a pozdorja, rendőrt is hívott az ökör, de végül legális úton elrendeztük a dolgot. Elköltöztek végül.
A lényeg, hogy több szomszéd is melléd álljon, írj össze minden esetet, jó ha van tanú. Ha csak beszólogat, az nehéz ügy, de ha odamegy hozzád, utcán, buszon, boltban, becsenget a lakásba, feltartóztat, nagyban befolyásolja a mindennapi életed, akkor igenis lehet belőle zaklatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!