Ha a bérbeadó ki akarja rakni az utcára a kiskorú gyerekes bérlőit, a gyámügy hogyan segít, elvesz egy majdnem nagykorú gyereket a szülőktől?
Nekem most nem egyértelmű, hogy van-e írásos szerződés. Ha van, akkor azt mutassák be legközelebb a rendőröknek, mert az bizonyítja, hogy szó sincs szívességi lakáshasználatról.
Ha viszont nincs szerződés, akkor gondolom, számla vagy nyugta sincs a befizetett díjakról, és az úgy tényleg elég gáz. :(
Nem mellesleg a szívességit is célszerű írásba foglalni.
Úgy tudom, az Lt. nem rendelkezik erről külön, de szerintem inkább érdeklődj a jogiforum.hu-n, ott vannak jogászok.
Mindenesetre az biztos, hogy rendőr nem tehet ki senkit bírósági ítélet és végrehajtó nélkül. Ha lejár a "szóbeli határidő", és a tulaj kihívja a rendőrséget, a rendőr tájékoztatást adhat a jogi helyzetről, de nem "intézkedhet", a tulajdonos csak polgári pert indíthat, ha a bent lakók nem mennek ki a lakásból önszántukból.
Amúgy érdemes elolvasni, ha ez nem a te kérdésed:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__9356..
Köszönöm!
Ezt a kérdést pedig akkor megnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!