Az alábbit olvasonm a neten valahol, pedig nálunk a felújítást kevesebb mint fele támogatja, mégis meg lett szavazva, mert a szavazók 50%+1-e kellett hozzá a közös képviselő szerint. Akkor most hogy van?
KÖTELEZŐ-E MINDEN TULAJDONOSTÁRSNAK A KÖZÖS TULAJDONBAN ÁLLÓ ÉPÜLETRÉSZEKKEL KAPCSOLATOS RENDES GAZDÁLKODÁS KÖRÉT MEGHALADÓ KIADÁSOKBÓL KIVENNI A RÉSZÉT?
Igen, ha a tulajdonostársak az összes tulajdoni hányad szerinti legalább 4/5-ös szavazattöbbséggel megszavazták a kiadást. Természetesen a kisebbség törvényes határidőn belül, az ilyen határozatot bíróság előtt megtámadhatja.
"Ha nem törvényszerű, de nem kifogásolja senki (nem támadja meg a határozatot) akkor az el van döntve"
Ezt nagyon nem értem. Ez praktikusan, ha valaki ismeri a törvényt, akkor teljes hülyeség. Ha van mondjuk egy 100 lakásos panel, és valamiről szavazás van ilyen ügyben, és van csak egyeteln egy ember is, aki nemmel szavaz, akkor az meg tudja vétózni. Te azt mondod, hogy csak akkor van baj, ha megvétózza. De miért ne tenné? Miért ne élne a törvény által biztosított jogával? Ha nem vétózza meg, akkor minek szavazott nemmel? Akkor tartózkodnia kellett volna.
Egyébként meg nem értem, ennek a végén azt írja, hogy ez Ez a törvény 2010. január 2-án hatályát veszti:
Hatályos a törvény.
"Rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások: az állagvédelmet meghaladó, a fenntartás (az üzemeltetés, a karbantartás és a felújítás) körébe nem tartozó olyan munkálattal összefüggő kiadások, amelyek az alapító okirat szerint közös tulajdonban lévő épület, épületrész bővítésével, átalakításával vagy közös tulajdonba kerülő új épület, épületrész, illetőleg épületberendezés létesítésével járnak."
A fenntartáshoz simán "befér" a hőszigetelés, viszont az állagvédelmet "meghaladja". Azon lehet vitatkozni, hogy a hőszigetelés "épületberendezésnek" minősül-e?
Egyébként mi a baj a hőszigeteléssel? A 300M hitellel van baj?
szerintem mindegy, hogy konkrétan nekem mi a bajom, vagy nincs bajom, a baj az, hogy mindenki össze vissza beszél, és nem tudom mji az igazság, pedig már elolvastam 50 oldalt
itt van például ez a 2017-es cikk:
itt azt állítják, hogy nekik 50%+1 elég volt, de 2/3 kéne igazából, hogy jogilag ne legyen kikezdhető? Amit írtatok az ennek nem felel meg, igazából nem tudom honnan jön se az 50%+1, se a 2/3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!