Nem hülyeség ez a törvény?
Ugyan most pont nem aktuális a kérdés, de ugye van az a törvény, hogy hóesés esetén a házad előtt is lapátold el a havat mert ha nincs letakarítva és elesik vki blablabla...
Namost ha nekem van mondjuk több nyaralóm/kertem/házam/egyéb ingatlanom az országban különböző helyeken, utazzam körbe a fél országot csakhogy azon az 5 méteren ellapátoljam a kerítés mellett?
Akárhogy is nézem a dolgot, ez így marhaságnak tűnik.
Véleményekre vagyok kíváncsi, ki mit gondol....
De.
Én úgy gondolom, hogy ennek az önkormányzat feladatának kellene lennie.
Hiszen a járda közterület, nem magánszemélyé.
Olyan, mintha lenne egy törvény, ami kimondaná, hogy az X ház lakosának a kötelessége üríteni a buszmegálló szemetesét.
Ha törvény szerint a járda és az úttest közötti terölet rendben tartása a te feladatod, miért nem lehetne a járda is.
Nem kell körbeutaznod a fél világot, hiszen ha neked " több nyaralóm/kertem/házam/egyéb ingatlanom az országban különböző helyeken" van, akkor futja arra is, hogy valakit megbízz ezzel munkával és meg is tudd fizetni.
Ha többszörös telek/ház tulajdonosa vagy az országban szétszórtan, nem jelenti azt, hogy rád egyéni törvényt hozzanak.
Kedves 5.
Úgy beszélsz, mintha a kérdező nem lenne adófizető, vagy, aki jobb módú, az nem lenne adófizető.
Aki jómódú, többet is adózik, mint egy magadfajta proli.
Mindegyik önkormányzatnak, ahol telke/háza van?
Ingyenmunkát vársz el azért, mert vagyonosabb vagy, mint a közmunkás?
Kedves 12:44! Mindig azok verik a nyálukat legjobban akik jól állnak anyagilag, ők sajnálják a pénzüket a legjobban miközben nekik ez a hó sepertetés szinte semmit sem jelentene.
De ez a garasoskodás nem csak ilyen esetekben mutatkozik meg, gyakran előfordul hogy ha segíteni tudnának egy rászorulón akkor is lapítanak ülnek a vagyonukon eszükbe nem jutna hogy segíthetnének.
A szegény ember a kicsike kis pénzéből hamarabb ad segít egy rászorulón mint a gazdag.
Rólad meg csak annyit hogy sajnálni tudlak csak hogy a prolizással tudsz csak érvelni. Hát ennyire telik a tudásodból, ennyi vagy te.:)))
Nem hülyeség.
A tulajdon kötelezettséggel jár.
Nem muszáj neked személyesen eltakarítani. Megbízhatsz vele mást is.
Kedves Kérdező
Én az ön helyében megkérném a szomszédot, hogy takarítsa el, ha Ön nem tudja megtenni. Lehet pénzt is adni neki, hogy szívesebben tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!